Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Singstar SuomiBileet

Singstar SuomiBileet on suomalaisista kappaleista koostuva karaoke bilepeli, jonka on kehittänyt London Studios ja julkaissut Sony Computer Entertainment Europe. Peli on saatavilla PS3 ja PS4 järjestelmille. Tämä arvio on tehty PS4-versiosta. Nyt kun Singstar on vihdoin päässyt Playstation 4:lle niin onko peli samaa vanhaa karaokea vai onko peli saanut uutta potkua uudella konsolilla.

Party on

Singstar SuomiBileet -pelin idea on seuraava: laula lauluja ja yritä pysyä äänesi kanssa samalla nuotilla oikean laulajan kanssa. Idea ei ole muuttunut sitten ensimmäisen Singstar pelin, mutta ei sen tarvitsekaan, kun idea on jo melkein täydellinen. Aina kun pysyt nuotissa saat tietyn verran pisteitä ja silloin tällöin ruudulle ilmestyy kultaisia nuotteja, joista saa extra pisteitä. Yleisesti peli ei kuitenkaan ole tarkoitettu pisteiden keräämiseen vaan se on selvästi tarkoitettu ystävien kanssa bilettämiseen, jolloin nuotilleen laulamisella ei ole mitään väliä.

Kappaleita pelissä on kourallinen ja ne on selvästi suunnattu enemmän teineille. Löytyy Anna Abreuta, Eriniä, JVG:tä ja ihme kyllä myös Cheek on päässyt mukaan. Suurin osa näistä oli minulle aivan tuntemattomia, mutta pari artistia löysin mitkä olivat minulle tuttuja, kuten Apulanta ja Kaija Koo, mutta kappaleet itsessään olivat minulle vieraita, koska olen enemmän kuullut heidän vanhempaa tuotantoa. En kuitenkaan syytä peliä tästä, koska peli ei itsessään ole minulle suunnattu. Ihmettelin myös kun katsoin kappaleita genreittäin ja tunsin piston sydämessäni, kun näin, että Nopsajalka oli Rock genressä. Tässä on selvästi käynyt, jonkinlainen moka, koska tiedän kuitenkin, ettei Nopsajalka tee mitään lähellekään rockia ja kappale Lupaan Olla ei myös ole millään tasolla rockia. Selvästikin aivan turha huomautus, mutta muusikkona en voi antaa tämän olla.

Puhelinlangat laulaa

Uutena ominaisuutena aikaisempiin Singstar-peleihin on se, että puhelimesi voi olla myös mikkisi. Eli voit ladata Android tai iOS puhelimellesi sovelluksen, ja tämän avulla voit laulaa suoraan puhelimesi mikkiin. Tämä osoittautui hyvin helpoksi, kun vain kännykkä oli liitetty samaan nettiin mitä pleikkari käytti niin napin painalluksella kännykkä oli jo yhdistynyt peliin ilman sen kummempaa sähläämistä. Myös vanhat mikrofonitkin käy, jos haluat niitä vielä käyttää tai sinulla ei ole älypuhelinta. Ihmettelin hetken, että miten saisin mikrofonin äänet kokonaan pois pelistä, etten kuulisi omaa ääntäni. Hetken pohtimisen jälkeen huomasin, että D-pädistä säädettiinkin mikrofoniin äänenvoimakkuutta. Olisin katsonut asian heti pelin manuaalista, mutta huomasinkin, että pelissä ei ole digitaalista manuaalia, jostain syystä. Voit myös luoda oman soittolistan, josta on helppo valita omia suosikkikappaleita. Voit pelata duettona peliä kaverin kanssa samalla konsolilla tai vaihtoehtoisesti netin välityksellä. Jos omistat Playstation 4 kameran niin voit nauhoittaa omaa oopperaasi ja keikuttelua ja lähettää sen internetiin muiden nähtäväksi ja voit myös itsekin katsella muiden suorituksia.

Jos biisilista ei miellytä sinuakaan niin voit vapauttaa lompakkosi taakkaa ostamalla pelin kaupasta uusia biisejä, joista jokainen maksaa hieman yli euron. Jos minulla olisi hieman enemmän kiinnostusta Singstar peleihin, niin olisin varmaan jo ostanut suurimman osan 80-luvun kappaleista ja laulaisin niitä yöt ja päivät. Kaupasta löytää todella paljon kappaleita eri vuosikymmeniltä ja genreistä ja uskon, että siellä on jokaiselle jotakin.

Yhteenveto

Singstar SuomiBileet on hauska koko perheen karaoke peli, josta voi nauttia niin nuoret kuin vanhatkin. Vaikka tässä versiossa kappaleet ovatkin suunnattu hieman nuoremmalle ikäryhmälle, niin voi kaupasta aina ostaa lisää kappaleita esimerkiksi kultaiselta 80-luvulta. Enää ei tarvitse ostella monia mikrofoneja, vaan voi käyttää suoraan älypuhelintaan sen sijasta. Mitään uutta ja mullistavaa ei peliltä kannata odottaa vaikka se onkin uudella konsolilla, mutta meno on varmasti yhtä hauskaa kuin ennenkin. Singstar peli on itsestään ilmainen ja siihen voi sitten ostella kappaleita pelin kaupasta, joten jos tämän pelin kappalevalinnat eivät miellytä niin sitten voi käydä ostamassa juuri itseään kiinnostavat kappaleet. Kaikki ketkä pitävät laulamisesta, niin tämä peli on varmasti teidän mieleen ja lauluja voi myös laulella illan vietossa oikeassa seurassa.

Kiitos Sonylle arviokappaleesta.