Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Snipperclips Plus: Cut it out, together

Snipperclips oli yksi Nintendo Switchin julkaisupeleistä ja nyt peli on saapunut kauppoihin fyysisessä muodossa, lisäsisällön kera. Pulmien ratkonta on aina hauskaa varsinkin kavereiden kanssa, mutta onko pelin pulmat ja ominaisuudet tarpeeksi monipuolisia vai kykeneekö pelin pulmat ratkaisemaan hetkessä ja täten karsien kaiken hauskuuden pois?

Snips ja Snaps

Snipperclips Plus: Cut it out, togetherissa on kolme eri pelimuotoa ja ne ovat World, Party ja Blitz. World-pelimuodossa voit pelata erilaisia maailmoja ja maailmoissa on yhteensä 15 eri kenttää. Kentissä on aina jonkinlainen tehtävä suoritettavana, kuten täytä tietty alue, tuhoa ilmapallot tai heitä pallo koriin. World-pelimuotoa voi pelata 1-2 pelaajaa, jolloin yksi pelaaja ohjaa molempia hahmoja tai kaksi pelaajaa ohjaavat omaa hahmoaan. Kenttien ratkaisemiseksi täytyy yleisesti leikata toinen tai molemmat hahmot oikeanlaiseen muotoon. Leikkaaminen tapahtuu helposti, kun toinen pelaaja vain peittää toisesta pelaajasta haluamansa kohdan ja nappia painamalla leikkaa sen pois. Hahmoa voi käännellä ympäri tai palauttaa leikatun alueen takaisin. Kaikki kentät perustuvat jonkinlaiseen pulmanratkontaan, mutta kaikkia kenttiä ei tarvitse mennä avatakseen uutta maailmaa vaan osan läpäistyä aukeaa jo uusi maailma. Osa kentistä on myös haastavampia, joissa tarvitsee tehdä enemmän aivotyötä. Eri maailmat maavat myös erilaisia teemoja, kuten muistivihko-, retro- tai tiede-teeman, joten maailmoista löytyy mukavasti vaihtelevuutta. Party-pelimuotoa voi pelata 2-4 pelaajaa ja kentissä on entistä haastavampia pulmia, jotka on suunniteltu sopivaksi jopa neljälle pelaajalle. Kenttiä on jo valmiiksi avattuna 12, mutta World-pelimuotoa pelaamalla saa avattua lisää. Blitz-pelimuodossa on kuusi erilaista kenttää ja pelimuotoa voi pelata 2-4 pelaajaa. Nämä kentät perustuvat täysin kilpailemiseen ja niissä ei ole enää pulmanratkontaa. Kenttiä on esimerkiksi jääkiekko, koripallo tai alueen maalaus. Blitz on hauska pieni pelimuoto, joka tuo pienissä erissä hupia kaveriporukalla. Valmiiksi läpäistyjä kenttiä voi myös suorittaa uudelleen, jolloin peli arpoo hahmoille satunnaisen muodon. Tämä tuo myös lisää vaihtelevuutta peliin.

Pistetään leikaten

Kontrolleissa ei ole hirveästi selitettävää, sillä ne ovat hyvin yksinkertaiset ja toimivat hyvin. Koska peli perustuu pulmanratkontaan, peli ei myöskään ole hyvin nopeatempoinen vaan asioita voi jäädä miettimään. Pulmat ovat myös todella hyvin tehty, sillä peli tutustuttaa pelaajaa ensiksi eri pulmiin ja alkaa tuomaan vaikeampia pulmia pikkuhiljaa. Peli toimii myös hyvin kaikilla eri ohjaustyyleillä ja mikäli kaverin kanssa haluaa pelata, niin peliä voi pelata yhdellä Joy-Con ohjaimella helposti ja se toimii tällöinkin hyvin. Peli ei näytä kovinkaan mullistavalta, mutta se ei selvästikään ole pääpointti pelissä. Eri maailmat kuitenkin tuovat vaihtelevuutta eri teemoilla ja pulmilla. Musiikki ja äänimaailma on myös hyvin rauhallista ja hilpeää.

Pelin Plus-versiossa on kaksi uutta maailmaa, joista tulee yli 30 uutta kenttää, kolme uutta haastetta ja Stamp-pelimuoto. Stamp-pelimuodossa voit tehdä oman kuvan värjäämällä valkokangasta eri väreillä. Voit tämän jälkeen ottaa kuvan työstäsi Switchin Capture-napilla. Tämä pelimuoto ei ole sen kummallisempi ja on enemmänkin pelkkä ominaisuus. Uusista kentistä saa kuitenkin lisää hupia. Jos omistat jo pelin alkuperäisen version, niin voit ostaa eshopista pelin Plus-lisäosan kymmenen euron hintaan, joten koko pakettia ei tarvitse ostaa mikäli halajaa tämän ylimääräisen sisällön.

Yhteenveto

Snipperclips Plus: Cut it out, together on todella hauska peli, jossa saa ajatella yksin tai porukalla. Kaikki kentät on hyvin suunniteltu ja ne vaikeutuvat juuri sopivasti pelin edetessä. Eri pelimuodot tuovat myös mukavaa vaihtelua peliin. Stamp-pelimuoto on suhteellisen turha, mutta tuo hetken viihdykettä niille, jotka haluavat olla luovia. Eri maailmojen teemat antavat World-pelimuodolle myös mukavaa vaihtelevuutta. Peli on suunniteltu pelattavaksi porukalla, mutta pelin pääpelimuotoa voi pelata myös yksin. Kontrollit ovat hyvin yksinkertaiset ja toimivat hyvin. Peli näyttää värikkäältä, mutta samalla myös hyvin tavalliselta. Musiikki ja äänimaailma on myös hyvin iloista, vaikkakin tavallista. Plus-versiossa on paljon uusia kenttiä ja pelattavaa, joten tekemistä riittää pitkäksikin aikaa. Minulla ei ole hirveästi sanottavaa pelistä, sen yksinkertaisen pelattavuutensa ansiosta, mutta peli onnistuu hyvin siinä mihin se ryhtyy. Suosittelen peliä kaikille, jotka pitävät pienestä pulmanratkonnasta ja peli on pakkohankinta varsinkin, jos on joku kenen kanssa pelata.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.