Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

SNK Heroines: Tag Team Frenzy

SNK sankarittaret pääsevät näyttämään mahtiaan SNK Heroines: Tag Team Frenzyssa. Mukana on 14 hahmoa, joista yksi on hyvin tunnettu SNK:n mies hahmo, mutta vain muutettu naiseksi. Voisiko tässä olla uusi Street Fighter 2:n vai hukkuuko peli monien muiden tappelupelien sekaan?

Niin mikä tarina?

Tarinasta en aio puhua, sillä sitä ei voi melkein edes kutsua tarinaksi. Tämä ei kuitenkaan ole mitään erikoista, sillä tappelupeleissä ei yleensä ole mitään sen kummempaa tarinaa. Jokaisella hahmolla on kuitenkin eri dialogit aina lopussa ja pelin läpäistyä avautuu pieni video, riippuen kenellä pelasi.

Taistelua on yksinkertaistettu todella paljon ja pelissä ei ole mitään monimutkaisia näppäinyhdistelmiä yhden liikkeen tekemiseen. Kaikki liikkeet tehdään yleisesti vain painamalla johonkin suuntaan ja jotain tiettyä isku nappia. Tämän takia pelissä ei ole suoranaisesti pitkiä komboja, mutta niitä voi saada aikaiseksi attack cancelin kautta. Pelissä valitset kaksi hahmoa, joista toinen on support hahmo. Voit otteluissa kuitenkin vaihdella hahmojen välillä milloin vain. Kentälle ilmestyy myös erilaisia esineitä, joita voit käyttää oikealla tatilla. Esineet vaihtelevat parannus esineistä miinoihin. Peli tarjoaa myös kattavan tutoriaalin, joka kannattaa pelata läpi ja onneksi se ei ole kovinkaan pitkä. Myös voittamiskriteerit eroavat tavallisesta tappelupelistä, sillä et enää voita, jos kulutat vihollisen energian loppuun. Kun vihollisen energia palkki on punaisella, sinun täytyy tehdä Dream Finish -erikoisliike voittaaksesi. Tämä isku kuluttaa erikoismittariasi huomattavasti, joten sen käytössä kannattaa olla tarkka, sillä sen voi väistää tai torjua. Jos kuitenkin kulutat vihollisen energian loppuun, hän on hetken aikaa pökerryksissä ja tällöin voit tehdä Dream Finish -liikkeen helposti.

Puhallettu 60 sekunnissa

Pelistä löytyy perinteisesti tarinapeli-, Survival-, Versus- ja Online-pelimuodot. Tarinapelimuodossa mennään tietyn verran otteluita, kunnes päästään viimeiseen taisteluun. Survivalissa yritetään voittaa mahdollisimman monta vastustajaa peräkkäin. Versuksessa otellaan tavallisesti toista tiimiä vastaan ja Onlinessa pääsee ottelemaan, muita pelaajia vastaan internetin välityksellä. Onlinessa on pelattavissa Quick-, Gamble-, ja 8-player Room Match. Quick Match on perinteinen ottelu, kun taas Gamble Matchissä lyödään vetoa pelin valuutalla. Jos voitat, saat kaikki rahat. Nettipeliä en hirveästi päässyt testaamaan, sillä peliä ei nähtävästi pelannut melkein kukaan. Tästä syystä 8-player Room Matchia en päässyt testaamaan millään. Silloin kun kuitenkin pääsin pelaamaan, peli pyöri hidastettuna. En tiedä oliko kyseessä vastustajan huono yhteys vai pelin serverit, sillä minulla ainakin oli pelin mukaan täydet palkit. Pelin serverit korjataan varmasti pian, joten jos ne olivat syynä, niin eivät varmasti ole kauaa.

Kontrollit toimivat ilman minkäänlaisia ongelmia ja jokainen komento ja liike on helppo toteuttaa. Peliä voi helposti pelata Joy-Coneilla, Pro Controllerilla tai Handheld-muodossa. Peliä voi pelata samalla konsolilla kaverin kanssa tai monen konsolin avulla. Peli näyttää myös mukavan värikkäältä ja sitä on mukava katsella. Musiikki on myös mukavaa kuunneltavaa ja sen tahdissa on hauska pelata. Pelistä löytyy myös paljon hahmojen kustomointia, mutta tätä varten peliä tarvitsee pelata, että voi ostaa kaikkea pelin valuutalla.

Yhteenveto

SNK Heroines: Tag Team Frenzy on viihdyttävä, mutta hyvin tavanomainen tappelupeli, muutamalla muutoksella. Taistelusysteemi on hyvin yksinkertainen, mutta esimerkiksi voittamiskriteeriä on muutettu. Pelin yksinkertaisuus sopii hyvin kuitenkin niille, joilla ei ole hirveästi kokemusta tappelupeleistä. Pelin 2-vs-2 tyyli tuo myös mukanaan hahmojen vaihtamisen tärkeyden. Pelin tarinapelimuodon pääsee nopeasti läpi kaikilla hahmoilla ja pelillä ei ole oikeastaan paljon muuta tarjottavaa tällä hetkellä. Survival- ja Versus-pelimuodot eivät tuo pelille tarpeeksi pelattavaa ja tällä hetkellä Onlinesta ei löydy pelaajia. Kontrollit toimivat kuitenkin hyvin ja liikkeitä on helppo toteuttaa. Peli myös näyttää hyvältä ja värikkäältä ja musiikki on mukavaa kuunneltavaa. Suosittelen peliä niille, joilla ei ole vielä hirveästi kokemusta tappelupeleistä, mutta kannattaa silti odottaa, että peli halpenee.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.