Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Sonic Boom: Fire & Ice

Sonic Boom: Fire & Ice antaa Sonicille ja kumppaneille uuden mahdollisuuden nousta tasoloikkien huipulle. Sonic Boom: Fire & Ice on Sonic Boom spin-off sarjaan kuuluva peli. Onko mahdollisuus kuitenkin käytetty onnistuneesti vai olisiko Sonicin polku pitänyt päättyä jo aikoja sitten?

Kuinkas sitten kävikään?

Sonic Boom: Fire & Icen tarina on samalla todella sekava ja yksinkertainen. Ilkeä tohtori Eggman on löytänyt Ragnium nimisen elementin, jonka avulla hän voi rakentaa entistäkin vaarallisempia robotteja. Sonic ystävineen yrittävät pysäyttää Eggmanin suunnitelman. Tässä ei ole vielä mitään sekavaa, mutta alkuvideo selittää todella vähän ja jättää vastaamatta kysymyksiin miksi ja miten. Heti alussa Sonic ja Amy saavat tuli ja jää taidon, mutta tätä ei selitetä ollenkaan. Tarinankerronta ei myöskään parane pelin edetessä. Tarina ei kuitenkaan ole niin tärkeässä osassa tämänkaltaisessa pelissä ja kaiken tärkeintä on pelattavuus.

Kontrollit toimivat moitteettomasti pelissä. Peli toimii samalla tavalla kuin edeltäjänsä Shattered Crystal. Juostaan paikasta A paikkaan B 2D-kentissä. Kentät on myös suunniteltu niin, että joudut aina vaihtelemaan hahmoja edetäksesi. Jokaisella hahmolla on oma erikoistaito, mitä joutuu aina silloin tällöin käyttämään. Kentissä on myös paljon kerättäviä esineitä, mutta niitä on suhteellisen helppo löytää. Ongelmana tässä on kuitenkin kenttäsuunnittelu. Kentät on todella tylsästi ja mielikuvituksettomasti suunniteltu, ettei niissä viihdy hirveän pitkään. Tämän takia moni näistä esineistä jää keräämättä. Kenttien läpäisy hoituu myös suhteellisen vaivattomasti, joten esineitä ei edes välttämättä tajua etsiä. 3D-ominaisuus toimii kuitenkin hyvin, mutta valitettavasti se on päällä vain kentissä ja välivideot ovat tavallisia 2D pätkiä. Peli on myös todella helppo, eikä vaadi oikeastaan minkäänlaista taitoa pelaajalta.

Peli näyttää suhteellisen hyvältä välivideoissa ja maailman kartalla. Kentät ovat itsessään värikkäitä, mutta näyttävät jokaisessa kentässä samalta ja vaihtelevuus puuttuu kokonaan. Musiikki on myös mukavan kuuloista, mutta ei kuitenkaan mitään erikoista.

Uudelleenpelaamisarvoa riittä erilaisten kerättävien esineiden takia. Pelissä on myös erilaisia minipeli kenttiä ja Challenge Roomeja. Kaverin kanssa voi myös pelata lokaalia moninpeliä, mikä koostuu juoksu kisasta. Juoksette vain tietyn verran kierroksia radalla ja se kumpi on nopeampi voittaa. Nämä kaikki on pelimuodot ovat hyvin yksinkertaisia ja käyvät todella nopeasti tylsäksi.

Yhteenveto

Sonic Boom: Fire & Ice on tylsä, mielikuvitukseton ja köyhä peli hyvillä kontrolleilla. Peli ei onnistu hirveän monessa kategoriassa ja jättää uuden pelaajan, kuin sarjan fanitkin kylmäksi. Kentät ovat todella tylsiä ja ne haluaa juosta mahdollisimman nopeasti läpi. Hahmot tuovat hieman mielenkiintoa kenttiin, mutta eivät tarpeeksi. Kenttiä lukuunottamatta peli näyttää hyvältä ja värikkäältä ja äänimaailma on myös mukava. 3D toimii myös hyvin milloin se on laitettu päälle. Peliä lykättiin aluksi vuodella, jotta edellisen Shattered Crystalin vioilta vältyttäisiin. Näyttäisi kuitenkin siltä, että lisäaika on käytetty peukaloiden pyörittämiseen, sillä peli ei ole hirveästi, jos ollenkaan, parempi edeltäjäänsä verrattuna. Hirveästi minulla ei ole tästä pelistä kerrottavaa sillä pelin sisältö perustuu pitkälti kenttien uudelleen pelaamiseen ja kaiken keräämiseen, mitä on paljon. En voi suositella peliä uusille pelaajille tai sarjan faneille, sillä en näe pelissä mitään houkuttelevaa kenellekään.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.