Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Sonic Boom: Rise of Lyric

Sonic Boom: Rise of Lyric on Big Red Buttonin kehittämä ja Segan julkaisema peli Wii U:lle. Pelin genre on tasoloikka ja toimintaseikkailu ja siinä seikkaillaan Sonicin ja hänen ystäviensä seurassa. Onko Sonic löytänyt viimein oikean tien mitä kulkea vai päätyykö peli Sonic The Hedgehog '06:takin alemmaksi.

Sonic, Tails, Amy ja Knuckles jahtaavat pahamaineista Dr. Eggmania, mutta joutuvat pakenemaan Eggmanin yllätyshyökkäystä läheiseen temppeliin. Täältä he löytävät kivettyneen patsaan, joka herää eloon. Kivestä kuoriutuu Lyric, iso ja paksuun haarniskaan pukeutunut lisko. Lyricin ensimmäinen aikomus on kerätä kristalleja, jotka auttavat häntä maailman valloituksessa. Tätähän ystävämme eivät salli vaan lähtevät itse etsimään kristalleja ja pysäyttämään Lyricin.

Gotta go fast

Peli alkaa vauhdikkaasta juoksukohtauksesta, joita pelissä löytyy useampaan otteeseen. Peliä voi pelata neljällä eri hahmolla: Sonic, Tails, Amy ja Knuckles, joilla jokaisella on omat hyvät puolensa. Sonic osaa käyttää seinää pitkin meneviä hyppyreitä ja on taistelussakin keskiverto. Tails osaa liitää kahden häntänsä avulla, mutta ei ole järin voimakas taistelija. Amy osaa tehdä kolmoishypyn ja tasapainotella ohuilla puomeilla ja heivata itsensä eteenpäin seinästä tulevien keppien avulla. Hän on heikko taistelija, mutta hieman voimakkaampi kuin Tails. Knuckles taas on joukon muskelit ja hän on myös voimakkain taistelija. hän voi kiivetä kivisiä seiniä ja kattoja pitkin. Hahmoja voi vaihtaa milloin vain, jos he ovat silloin saatavilla. Peli on huomattavan helppo, mutta se ei hirveästi haittaa ottaen huomioon, että peli on luultavasti suunnattu nuoremmalle pelaajaväelle.

Kentät on suunniteltu hyvin monipuolisesti, ja eri kentissä tarvitsee yleensä käyttää eri hahmoja, joka tuo mukavaa vaihtelua kenttiin. Kentät ovat myös sopivan erilaisia, joten milloinkaan ei tule tunnetta, että tämä kenttä on nähty jo. Pelissä riittää tutkittavaa pitkäksikin aikaa, koska kenttiin on piilotettu arkkuja ja kruunuja, joita on rutkasti. Jotkut niistä on myös hyvin piilotettu ja jotkut taas vaativat nopeaa reagointiaikaa. Kaikki kentät olivat myös hyvin hienosti tehty ja koko peli näytti varsin nätiltä. Peliin on myös tuotu uusi apuväline nimeltä EnerBeam, jolla voi esimerkiksi heittää taistelussa vihollisia tai vetää esineitä. Tätä apuvälinettä käytetään monien pulmien ratkomiseen ja se tuo myös mukavaa vaihtelua peliin.

Kuunteles tätä lyriikkaa

Musiikki taas on hyvin mitäänsanomaton ja yksitoikkoinen. Missään vaiheessa ei tullut mieleenkään nostaa äänenvoimakkuutta, jotta kuulisi musiikin paremmin. Musiikki jäi hyvin kaiken muun toiminnan alle. Ääninäyttely taas oli mielestäni hyvin onnistunut ja hahmojen ääninäyttelijät oli valittu onnistuneesti. Ainoana miinuksena on, että Knucklesista oli tehty joukon ääliö ja sitä mukaa myös ääninäyttely oli siihen sopivaa, mutta sallittakoon tämä, koska silloin tällöin tästä sai ihan hyvää huumoria aikaan ja parit naurahdukset.

Pelin taistelusysteemi ei ole mitään erikoista, mutta se jaksaa pitää mielenkiinnon yllä erilaisilla aseilla mitä taistelun timmellyksessä voi löytyä ja eri hahmojen ominaisuuksien avulla. Minua ei missään vaiheessa taistelut kyllästyttänyt, koska peli heitti uusia vihollisiakin juuri sopivasti, kun oli jo oppinut kuinka vanhat tapetaan tehokkaasti ja kaikkia taisteluita ei edes tarvitse tapella ja niistä voi vain juosta ohi. Kontrolleista minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin että ne toimivat hyvin, eikä kertaakaan tullut tilannetta, että painaessani nappia mitään ei tapahtunut.

Team Sonic

Tarinapeliä voi myös pelata kaverin kanssa samalta sohvalta ja pelistä löytyy erilaisia pikkupelejä, joita voi pelata yhteensä neljän ihmisen voimin. Nämä minipelit ovat kivaa pientä ajanvietettä, mutta eivät ole mitään erikoisempaan ja niitä jaksaa tunnin pari kaveriporukalla pelata. Tarinan pelaaminen kaverina kanssa toimii vallan mainiosti eikä siitä aiheudu minkäänlaisia lisä ongelmia.

Pelistä ei hirveästi löytynyt pelaamista haittaavia bugeja ja näin vain yhden bugin joka hyppäsi oikein silmille ja se oli kun kamera tuli lähemmäksi niin se käväisi sekunnin verran maan alapuolella, mutta muuten en huomannut mitään erikoista. Pelin ainoa suurempi huono puoli on, että sitä pyörittää Cryengine 3, joka ei ehkä ollut paras mahdollinen vaihtoehto tämänkaltaiseen peliin. Toisella pelimoottorilla peli olisi varmasti päässyt vielä parempiin tuloksiin, mutta kun peli toimii jo valmiiksi näinkin hyvin niin se ei onneksi menoa haittaa, vaikka paikka paikoin pelissä on huomattavissa pientä hidastumista, mutta sitä ei onneksi tullut kertaakaan missään tärkeässä kohdassa vaan vain sellaisissa kohdissa missä peli etenee itsestään. Peliin voi myös liittää Sonic Boom: Shattered Crystal pelin 3DS:n kautta, mutta tästä ei tietääkseni saa muuta kuin aika turhan powerupin.

Yhteenveto

Sonic Boom: Rise of Lyric on mukava tasoloikka- ja seikkailupeli, jossa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Hienoja maisemia ja hauskoja vitsejä löytyy yllin kyllin. Pelattava ei lopu heti kesken kerättävien esineiden ja uuden vaikeustason takia, kun peli on läpäisty. Vaihtelua tuo useampi pelattava hahmo, joka tekee pelistä paljon mielenkiintoisemman, kun saa itse valita omat reittinsä. Huonoina puolina kuitenkin ovat Cryengine 3:n käyttö ja se että Knuckles on muutettu kovasta yksinään pärjäävästä kaverista muskelimieheksi, kellä ei älli paljon päätä paina. Peli on oikein viihdyttävä kokemus ja vaikka peli onkin helppo kuin mikä ja peli on selvästi suunnattu nuoremmalle yleisölle, niin kyllä siitä vanhempikin pelaaja voi nauttia.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappleesta.