Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Sonic Boom: Shattered Crystal

Sonic Boom: Shattered Crystal on Sanzaru Gamesin kehittämä ja SEGAn julkaisema toiminta-seikkailu tasohyppelypeli Nintendo 3DS:lle. Peli on Sonic-sarjasta tehty spin-off ja se julkaistiin samaan aikaan Wii U:lla ilmestyneen Sonic Boom: Rise of Lyricin kanssa. Saako tämä peli nostettua Sonicin taas huipulle vai onko se vain uusi tahra Sonic-pelien historiassa?

Amy kohtaa tällä kertaa pahamaineisen Lyricin yksin taistelussa ja Sonic menettää yhteyden Amyyn tämän taistelun aikana. Sonicilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä täten pelastamaan Amy ilkeän Lyricin kynsistä.

Youre too slow

Pelin tarina on hyvin tylsä ja pitkäveteinen, enkä itse oikein löytänyt minkäänlaista nautintoa sen seuraamisesta ja tuntui, että en menettäisi mitään, jos hyppäisin tarinan yli kokonaan. Pelissä pelataan tavalliseen tapaan Sonicilla, mutta matkan varrella Sonic tapaa kolme muuta kumppania, ketkä ovat Tails, Knuckles ja täysin uutena hahmona mäyrätyttö Sticks. Jokaisella hahmolla on omat erikoistaitonsa, joita voi hyödyntää kentissä sitä mukaan, kun heidät on saatu mukaan. Hahmon vaihto onnistuu helposti 3DS:n kosketusnäyttöä painamalla tai sitten ristikko-ohjaimesta. Kontrolleista ei ole mitään pahaa sanottavaa, eikä ylistettävää, mutta ne toimivat hyvin ja tekevät työnsä niinkuin pitääkin.

Pelin kentät koostuvat suurimmaksi osaksi 2D-kentistä, mutta myös 3D-kenttiä on. 2D-kentät koostuvat yleisesti pelkästä tasohyppelystä ja samaan aikaan yritetään löytää kaikenlaisia kerättäviä ja kentän loppu. Kenttien suunnittelu on tehty niin, että poiketen aikaisemmista osista enää ei juosta vain vasemmalta oikealle vaan kentän loppu pitää oikeasti löytää. Ensin kuitenkin täytyy aina löytää ritsan tapainen laite, joka heittää hahmon uudelle alueelle ja tällä tapaa päästään etenemään kentässä. Tämä osoittautui paljon vaikeammaksi ja ärsyttävämmäksi työksi mitä olin olettanut. Kentistä löytyy myös paljon kerättäviä esineitä, joita on joskus pakko kerätä, että saa kentästä yhden toisen esineen, jolla taas pääsee etenemään pelissä. Tämä ei muuten olisi mikään paha asia paitsi, kun näitä esineitä, joita tarvitsee pelin etenemisen kannalta tarvitaan suhteessa niin paljon, että jouduin itse palailemaan aikaisempiin kenttiin ja minun piti oikein urakalla hankkia näitä esineitä. Pieni keräily ei ole koskaan pahaksi, mutta jos tuntuu että joutuu oikein työllä niitä etsimään pelatessaan rauhallisesti, niin se todella huonoa pelisuunnittelua. 3D-kentät koostuvat suurimmaksi osaksi vain nopeista juoksukohdista, joissa tarvitsee reagoida nopeasti päästäkseen eteenpäin. Nämä kentät toimivat suhteessa ihan viihdyttävästi, mutta ne ei ole mitään erikoisia.

Sonic Doom

Harmillisesti kenttäsuunnitelu pelissä on hyvin tylsän ja toistuvan näköistä. Tuntui aina paikka paikoin, että aikaisempien kenttien päälle olisi vain maalattu uusi väri ja vähän muutettu vihollisten paikkaa. Peli ei itsessäänkään ole kovin näyttävä peli, eikä missään oikein tule minkäänlaisia wau-elämyksiä. Musiikki on pelissä hyvin mukavaa kuunneltavaa ja vaikkei siellä olekkaan mitään hitti kappaleita niin ei pelin rauhalliseen ja viihdyttävään musiikkiin ihan heti kyllästy.

3D-ominaisuutta ei pelissä käytetä erityisemmin hyödyksi vaan se on nähtävästi vain tehty sen takia, koska peli on 3D-konsolilla, mutta mielestäni ei sitä tässä pelissä paljoa ainakaan olisi voinut hyödyntää. Pelin voi myös yhdistää Rise of Lyric -pelin kanssa Wii U:lla, jonka avulla saa pari päivitystä käyttöön Wii U-versiossa. Tämä on ihan kiva lisä, mutta muuten aika turha, koska yhdistämisen hyödyistä ei ole oikein apua pelin kannalta. Kuten aikaisemmin sanoin niin pelissä on todella paljon kerättävää ja tämä antaa pelille pientä uudelleenpeluu arvoa, mutta en päässyt siitä ollenkaan yli, että kuinka paljon niitä piti kerätä päästäkseen pelissä eteenpäin, varsinkin pelin alku vaiheilla.

Yhteenveto

Sonic Boom: Shattered Crystal taitaa olla yksi huonoimmista Sonic-peleistä mitä olen pelannut ja olen pelannut melkein jokaista niistä. Tarina, kenttäsuunnittelu ja koko pelin ulkoasu ovat todella tylsiä eivätkä ne aiheuta minkäänlaista iloa saatikaan kiinnostusta. Selvästi pelin parasta antia on musiikki mikä ei ole mitään erikoista, mutta sitä jaksaa kuunnella niin kauan kuin peliä pelaa. Jos haluat jonkun uuden Sonic-pelin niin suosittelen vahvasti ostamaan Rise of Lyric -pelin Wii U:lle, koska se vaikuttaisi olevan moninkerroin parempi kuin Shattered Crystal.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.