Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Star Fox Guard

Star Fox Guard on torninpuolustuspeli, jossa puolustetaan kaivuu aluetta, hyökkääviltä roboteilta. Puolustuskeinona on erilaiset kamerat, jotka ovat varustettu aseilla. Innostaako peli tuhoamaan aalloittain saapuvia robotti laumoja vai eikö kaivuu alueen puolustamiseen jaksa vaivautua?

Vain tuhoutuneen kamerani ylitse!

Tarinaa ei pelissä oikeastaan ole, joten en siihen kiinnitä hirveästi huomiota. Aloitat kuitenkin työsi puolustamalla kaivuu alueita hyökkääviltä roboteilta. Alussa sinulla on vain yksi kameratyyppi millä voit puolustaa aluetta ja kaksi eri robottia mitkä hyökkäävät. Robotit on jaettu kahteen eri luokkaan. Combat- ja Chaos luokka. Combat luokan robotit yrittävät hyökätä suoraan alueen keskellä olevan poran kimppuun ja tuhoavat sen heti, jos pääsevät lähelle. Chaos luokka taas yrittää tuhota tai häiritä kameroita huonontaen puolustusta. Pelin idea on tuhota kaikki Combat luokan robotit suojellen poraa. Kun kaikki Combat luokan robotit on tuhottu, kenttä on läpäisty. Kentän lopussa myös jaetaan jalometallia ja jos onnistuu tuhoamaan kaikki robotit saa enemmän jalometallia. Jalometalli toimii pelissä kokemuspisteinä ja tällä saa avattua erilaisia asioita kuten uusia kameroita ja vaikeampia extra-tehtäviä. Erilaisiin kameroihin kuuluu esimerkiksi lukittautuvat kamerat, jotka voivat ampua monta ammusta kerralla ja aikaa hidastavat kamerat mitkä ovat hyviä nopeiden vihollisten kukistamiseksi.

Erilaista muihin torninpuolustuspeleihin verrattuna on se, että joudut itse ohjata jokaista kameraa erikseen. Kameroita on aina kentässä 12 ja ne on valmiiksi sijoitettu eri paikkoihin. Voit myös halutessasi siirtää niiden paikkoja ennen kentän alkua tai niiden aikana. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, jos yksi kameroista tuhoutuu. Ohjaamisessa ei ole mitään kummallista. Tähtää ja ammu. Näet television näytöltä jokaisen kameran kuvan erikseen ja vaihdat aktiivista kameraa Gamepadin näytöltä. Näet myös Gamepadin näytöltä missä viholliset menevät kartan avulla. Jos kuitenkin koet kentän olevan liian vaikea voit kutsua apua Star Fox -amiiboilla, jotka tuhoavat kaikki robotit alueella.

Menestyvä yritys

Jokainen planeetta koostuu kolmesta erilaisesta alueesta, joista jokaisessa on kolme päätehtävää ja monia haastavampia extra-tehtäviä. Kun jokaisen alueen päätehtävät on suoritettu, pääsee taistelemaan vastusta vastaa. Nämä vastus kentät eivät ole hirveän vaikeita, mutta voivat päättyä hujauksessa sillä, jos vastus saa yhdenkin osuman poraan joutuu kentän aloittamaan uudestaan. Vastukset tuovat kuitenkin mukavaa vaihtelua peliin. Extra-tehtäviä voi avata, joko päätehtävistä saaduilla avaimilla tai jotkut avautuvat automaattisesti, kun olet saavuttanut tarpeeksi korkean tason. Näistä saa mukavaa pelattavaa, jos peli tuntuu liian helpolta.

Voit myös tehdä tai pelata muiden pelaajien tekemiä kenttiä. Näiden avulla voit saada tai menettää pisteitä riippuen hävisikö joku sinun tekemässä kentässä vai voittiko joku sen. Kenttien tekeminen on tuo mukavaa vaihtelua sillä sinun ei tarvitse kuin sijoitella eri robotteja aikajanalle ja suunnitella mikä tuottaisi muille pelaajille mahdollisimman paljon päänvaivaa.

Yhteenveto

Star Fox Guard antaa uuden ilmeen tutuille torninpuolustuspeleille. Vaikka peli ei ole mitään ihmeellistä saa siitä moniksi tunneiksi rattoisaa pelattavaa. Peli on Star Fox -sarjan spin-off, eikä liity mitenkään suuremmin sarjan muihin peleihin. Pelistä löytyy myös lisäpelattavaa ja haastetta, omien kenttien luomisen, muiden pelaajien kenttien ja extra-tehtävien kautta. Pelistä löytyy myös paljon erilaisia vihollisia. Musiikki ei ole mitään kummoista, mutta se soi mukavasti taustalla. Peli ei myöskään näytä mitenkään erikoiselta, mutta pelissä ei selvästikään haettu mitään graafista ilotulitusta. Peli ei ole missään nimessä huono ja kääntyy enemmänkin hyvän pelin puolelle, mutta se sopii enemmänkin vain niille jotka pitävät paljon torninpuolustuspeleistä. Peliä olisi mahdollisesti hauska myös pelata porukalla, missä muut katselisivat televisiosta mistä robotit tulevat ja neuvoisivat kameroiden ohjaajaa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.