Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Super Smash Bros. for 3DS

Super Smash Bros. for 3DS on Sora Ltd.:n ja Bandai Namco Gamesin kehittämä ja Nintendon julkaisema peli Nintendo 3DS:lle. Peli on sarjan neljäs osa ja on tyyliltään areena tappelua. Jatkaako peli uusien ideoiden keksimistä vai onko peli vain vanhan kertausta uusien hahmojen kera.

Bring it on!

Super Smash Bros. for 3DS on aikaisempien osien tapaan areenalla tappelemista pääpainotteisesti Nintendon omilla hahmoilla, mutta myös Nintendon ulkopuolisia hahmoja on. Pelissä on kuusi erillistä pelimuotoa: Smash, Smash Run, Classic, All-Star, Stadium ja StreetSmash.

Smash-pelimuoto on perus tappelua. Ottele enintään kolmea tietokone- tai ihmis vastustajaa vastaan. Smashissä voi myös päättää omat säännöt otteluihin, kuten onko tappelut ajallisia vai loppuvatko ne kun kaikilta vastustajilta on kulutettu tietty määrä elämiä, onko hahmojen muokkaus sallittua ja mitä esineitä ilmestyy kentässä vai ilmestyykö ollenkaan. Smash Run -pelimuodossa seikkaillaan labyrintissä tietyn ajan ja kerätään erilaisia power uppeja, jonka jälkeen kohdataan vastustajat areena tappelussa ja se joka on kerännyt eniten power uppeja on tietysti etulyöntiasema. Classic-pelimuoto on taas muissakin Smash-pelissä esiintyvä “tarinapeli”. Classicsissa otellaan tietty määrä otteluita, jonka jälkeen otellaan pääpahis Master Handia vastaan. Aina ennen ottelua saa valita kolmesta tiestä mihin menee, mutta ainoana vihjeenä vastustajasta on vain merkki tiessä. Esimerkiksi jos tiessä on sienen kuva niin voi olla varma, että sieltä tulee Mario-maailmasta joku vastustaja. Ennen viimeistä vastusta voi myös valita kahdesta tiestä, josta toisesta pääsee helpompaan ja toisesta vaikeampaan vastukseen. All-Star-pelimuodossa otellaan yksinkertaisesti vuosien varrelta tapaamia henkilöitä vastaan. Ensimmäisessä erässä otellaan esimerkiksi Pac-mania, Marioa ja Donkey Kongia vastaan. Kaikki vuodet täytyy pelata putkeen, mutta toki erien välillä on tauko jolloin voi parantaa itseään kolmen eri esineen avulla, joita ei saa enempää. Oma suosikki on aina ollut Classic-muoto, mutta harmillisesti se tuntuu olevan pienemmässä osassa tällä kertaa. Eniten on tullut pelailtua Smashia ja Classicia, kun taas Smash Run ja All-Star on jäänyt vähemmälle pelaamiselle, mutta oletan, että nämä viimeisimmät ovat olleetkin vain lisäsisältöä, kuten Classickin. Smash tuntuu toimivan pelin pääpainona.

Stadiumissa on itsessään kolme pelimuotoa, jotka ovat Multi-man Smash, Target Blast ja Home-Run Contest. Multi-man Smashissa yritetään päihittää mahdollisimman paljon vastustajia tietyssä ajassa tai tietty määrä vihollisia mahdollisimman nopeasti. Target Blastissa taas yritetään aiheuttaa pommille mahdollisimman paljon vahinkoa ja sen jälkeen lyödään se sivulla sijaitseviin maalitauluihin ja yritetään samalla tuhota pommilla mahdollisimman paljon tuhoa. Sinulla on kymmenen sekuntia aikaa tehdä kaikki tämä ennenkuin pommi räjähtää. Home-Run Contest on hiekkasäkin vahingoittamista ja sen jälkeen sen lyöminen pesäpallomailalla mahdollisimman pitkälle 10 sekunnissa. Harmillisesti nämä eivät jaksa kiinnostaa kauan vaan ne ovat luultavimmin tarkoitettu minipeleiksi ja toimivat kyllä, jos haluaa hetkeksi ottaa etäisyyttä intensiivisestä taistelusta.

On the go

StreetSmash on StreetPasseilla toimiva pelimuoto, jossa otellaan toisten pelaajien avatareja vastaan ylhäältä kuvattuna pienellä areenalla ja toiset pelaajat täytyy saada tippumaan areenan ulkopuolelle. Kaikki pelaajat ottelevat kolikon tapaisilla hahmoilla, jotka ovat itse valitsemalla avatarilla koristeltu ja ainoa isku on ryntääminen jonka iskuvoimaa voi ladata. Kiva pikkupeli, jota jaksaa pelata kerran tai pari, mutta tätä ei olekaan tarkoitettu pelattavaksi jatkuvasti, koska se toimii StreetPassien avulla.

Kontrollit ovat hyvin tottelevaisia ja pelissä on tavallinen isku, erikoisisku, hyppy, kiinniottaminen, torjuminen ja erilaisia härnäys liikkeitä, joista ei ole mitään pelillistä hyötyä sijoitettu eri näppäimille joita voi muokata itse haluamiinsa paikkoihin. Ainoa ongelma kontrolleissa oli että tatilla ohjaaminen on hieman vaikeaa ja epätarkkaa enkä aina saanut tehtyä juuri sitä mitä halusin kun liikkeiden kanssa täytyy osoittaa tatilla jonnekkin tiettyyn suuntaan, jotta saa tehtyä haluamansa liikkeen.

Pelissä voi muokata omaa hahmoaan antaen sille erilaisia varusteita ja erikoisliikkeitä. Muokkauksia voi tehdä omalle Mii-hahmolleen tai jollekkin pelin valmiille hahmolle. Peliä pelaamalla saa aina uusia esineitä ja taitoja joita voi laitella hahmoille ja samalla kehittyy, joko hahmon hyökkäys, puolustus tai nopeus. Hahmon paino voi myös kasvaa samalla, joten kannattaa olla varuillaan, koska täten hahmo tippuu nopeammin.

Onpahan ainakin sisältöä

Pelissä riittää hahmoja pelattavaksi, areenoita nähtäväksi, musiikkeja kuunneltavaksi ja esineitä kerättäväksi. Pelissä on alussa 41 pelattavaa hahmoa ja monia salaisia hahmoja, joilla jokaisella on omat liikkeensä opittavana. Areenoitakin on oma kasansa ja jokaisesta areenasta voi valita joko normaalin tai Omega -muodon. Normaali-muoto on, että areena voi muuttua ja erilaisia vaaroja voi esiintyä. Omega-muoto tuntuu olevan riisuttu malli tästä, jossa on vain tavallinen alusta ja tausta, joten itse suosin hyvin paljon normaalia-muotoa kentistä, koska se tuntuu olevan monipuolisempi ja mielenkiintoisempi. Jokaisessa areenassa on omat kappaleensa, jotka soivat sattumanvaraisesti. Kappaleet ovat hienoja ja hyvin tehtyjä remixejä ja uudet kappaleetkin toimivat samalla tavalla. Kaikki remixit on tietysti sijoitettu areenoille, jotka ovat lähinnä kappaleen maailmaa. Esimerkiksi Gerudo Valley areenassa soi kappale nimeltä Gerudo Valley. Pelistä myös löytyy kerättäväksi paljon pokaaleja, joka on joku hahmo tai esine Nintendon peleistä tai Super Smash Bros. pelin hahmojen peleistä. Pokaaleja voi saada tietyistä pelimuodoista ja niitä voi myös ostaa kaupasta pelin omalla rahalla, jota saa tavallisesti peliä pelaamalla. Nopein tapa saada pokaaleja on todennäköisesti Trophy Rush, jossa tuhotaan taivaalta tippuvia laatikoita ja kerätään satunnaisesti tippuvia pokaaleja tietyn ajan.

Areenoilla voi käyttää erilaisia aseita ja esineitä hyödyksi jos ne ovat sallittu säännöissä ja niitä kyllä riittää. Aseita ja esineitä on niin paljon, etten itse pysy aina perässä että mikä teki mitä, joten pelaamalla sen oppii. Kentissä voi myös ilmestyä pallo joka on pelin logolla varustettu ja sitä tarpeeksi lyömällä saa itselleen mahdollisuuden käyttää iskun, joka aiheuttaa paljon tuhoa areenalla ja niille jotka sen eteen joutuvat.

Challenger approaching

Nettipeli on koostuu hyvin pitkälti Smash-pelimuodosta. Netissä voi pelata kavereiden ja tuntemattomienkin kanssa. Pelatessa tuntemattomien kanssa voi valita haluaako pelata vain huvin vuoksi vai haluaako otella tosissaan. Netissä on kolme eri pelimuotoa: tavallinen kaikki vastaan kaikki, 1 vastaan 1 tai 2 vastaan 2 Smash. Kivaa pelattavaa silloin kun ei jaksa pelata yksin.

Peli on myös mahdollista liittää pelin WiiU versioon, jolla voi siirtää muokatut hahmot WiiUlle tai käyttää 3DS:ää peliohjaimena WiiUlla. Pelin WiiU versio julkaistaan 5.12.2014

Yhteenveto

Super Smash Bros. for 3DS on mukava tappelupeli, josta saa iloa pitkäksi aikaa varsinkin jos tykkää pelata tuntemattomia vastaan. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä, eikä pelin hidastumisesta tai ruudun tökkimisestä ole tietoakaan. Kontrollit ovat muuten toimivat, mutta tatin käytössä voi ajoittain ilmetä hankaluuksia. Peliä tosin jaksaa pelata vain parin tunnin erissä. Itse olen pelannut jokaista Smash Bros. peliä tähän asti ja vaikka pidän tätä peliä heikoimpana niin ei se kauas muiden joukosta putoa putoa. Itse odotan pelin WiiU versiota, koska olen itse tottunut pelaamaan tämän sarjan pelit kotikonsoleilla. Jos ajattelit hankkia tämän pelin niin se ei varmastikaan ole huono hankinta. Suosittelen peliä sarjan ystäville ja sellaisille, joilla on edes hiukan kiinnostusta tällaisia pelejä kohtaan. Jos kuitenkaan tällaiset pelit ei kiinnosta ollenkaan. on ehkä parasta jättää tämä peli väliin.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.