Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Super Smash Bros. for Wii U

Super Smash Bros. for Wii U on Sora Ltd.:n ja Bandai Namco Gamesin kehittämä ja Nintendon julkaisema peli Wii U:lle. Tässä arviossa kerron enimmäkseen Wii U version ominaisuuksista ja asioista, joita ei ollut pelin 3DS -versiossa, joten tämä toimii lisäosana aikaisemmasta arviostani. Jos haluat tietää pelistä enemmän, voit käydä lukemassa lisää täältä.

Pelin kontrollit ja yleinen tuntuma on paljon parempi kuin 3DS-versiossa, mutta tämä voi olla sen takia, koska olen itse tottunut pelaamaan Wii U:n tapaisilla ohjaimilla, kun taas 3DS:n tatin kanssa vatkaaminen tuotti paljon ongelmia. Mutta jos jotkut pitävät enemmän 3DS:n kontrolleista sen voi yhdistää peliin ja sitä voi käyttää ohjaimena, mutta tähän tarvitaan peli myös 3DS:lle.

Uusiin pelimuotoihin kuuluu mm. 8-pelaajan Smash, Smash Tour, Special Orders, Events ja Stage Builder. 8-pelaajan Smash on tavallinen Smash pelimuoto, mutta tällä kertaa siihen saa yhteensä 8 pelaajaa mukaan. Smash Tour on lautapeli-tyylinen pelimuoto, jossa yritetään kerätä hahmoja ja power-uppeja ja kun tietty määrä vuoroja on kulunut joutuu muita pelaajia vastaan ottelemaan viimeisen kerran kaikella mitä on pelin aikana kerännyt. Special Orders koostuu kahdesta eri pelistä: Master- ja Crazy Orders. Ensimmäisessä otellaan aina yksi ottelu kerrallaan, josta voi voittaa erilaisia palkintoja. Toisessa taas yritetään päästä mahdollisimman monta ottelua peräkkäin läpi ja samalla saa myös erilaisia palkintoja. Events-pelimuoto koostuu monista haasteista, joita täytyy suorittaa. Esimerkiksi et saa päästää yhtään vihollista aluksellesi tai sinun täytyy voittaa ottelu käyttämällä Final Smashia. Tätä pelimuotoa voi myös pelata kaverin kanssa, jossa on täysin uudet haasteet. Stage Builder on tavallinen kentän valmistus muoto, jossa voit tehdä aivan minkälaisen kentän kuin haluat. Wii U -versiosta on myös poistettu pelimuoto Smash Run.

Yhteenveto

Super Smash Bros. for Wii U on mukava lisä Smash Bros. pelisarjaan. Peli näyttää Wii U:lla heinommalta ja on paljon monipuolisempi ja siinä on paljon enemmän sisältöä. Peli on periaatteessa sama kuin 3DS-versio, mutta suosittelen silti enemmän pelin Wii U-versiota, koska itselläni oli paljon mukavampi pelata tätä versiota. Peliä voi myös pelata tavallisella Gamecube ohjaimella, mutta siihen tarvitsee erillisen adapterin.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.