Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Sushi Striker: The Way of Sushido

Sushi Striker: The Way of Sushido yhdistää sushin ja nopeatempoisen pulmanratkonnan. Kyseessä on vähintäänkin omalaatuinen peli, joka on tehty kieliposkella, mutta onnistuuko peli viihdyttämään tarpeeksi vai onko kyseessä huonolla huumorilla varustettu keskeneräinen peli?

Sushi-ninja

Orpo nimeltä Musashi elää maassa, jossa sushi on laitonta. Nälkäinen Musashi matkustaa läheiseen metsään keräämään marjoja, mutta tapaa parin mutkan kautta Jinrai sushihengen, joka haluaa palauttaa sushin syönnin ilon. Musashi haluaa tätä myös, joten he lähtevät taistelemaan ilkeää keisarikuntaa vastaan vapauttaakseen kaiken sushin. Tarina on selvästi kieliposkella tehty, mutta sitä on mukava seurata ja tämä saattaa johtua pelin huumorista. Voit valita alussa pelaatko tytöllä vai pojalla, mutta pelin tarina ei tästä muutu.

Peli on loppusessaan hyvin yksinkertainen. Etenet kenttä kerrallaan ja haastat erilaisia vastustajia Sushi Striker -kamppailuun. Sinulla on alussa vain yksi sushihenki, mutta saat pian uusia henkiä mukaasi. Hengillä on aina jokin oma taitonsa, jota voi käyttää kentissä. Kamppailuissa sinun täytyy yhdistää mahdollisimman paljon samanvärisiä lautasia samalla, kun lautaset menevät liukuhihnalla eri suuntiin. Sinulla on kolme liukuhihnaa ja neljäs liukuhihna on jaettu vihollisen kanssa. Sinulla on aina seitsemän sekuntia aikaa yhdistää lautasia ensimmäisestä yhdistämisestä. Lautasten väri kertoo kuinka voimakkaita ne ovat ja eteesi muodostuu maksimissaan viisi kasaa lautasia ja peli heittää aina kuudennen kasan vihollista kohti. Voit myös itse heittää lautasia vihollista päin napin painalluksella. Lautasten päällä on tietenkin sushia, jota syöt samalla ja tämän avulla henkien taitomittari täyttyy. Kun mittari on täynnä voit käyttää henkien taitoja. Taidot voivat lisätä esimerkiksi lautasien voimaa tai häiritä vihollisen peliä. Vihollisella on myös omia henkiä, joten vihollisen henkien taitoihin kannattaa myös tutustua. Sushia syömällä myös näkymätön Jubilee-mittari täyttyy ja kun Jubilee aktivoituu kaikki hyökkäyksesi ovat voimakkaampia, joten lautasia kannattaa säästää tätä hetkeä varten. Tietyissä kamppailuissa jaetulle liukuhihnalle voi ilmestyä esine, jota varten täytyy ensin yhdistää tietyn verran lautasia ennen kuin sen voi napata. Esineestä voit saada esimerkiksi taitomittaria kasvatettua tai aktivoida Jubileen. Pelistä löytyy myös muita kamppailuja, joissa on aina muutettu jotain pientä. Kamppailut ovat yllättävän hauskoja ja intensiivisiä. Monesti täytyy vain luottaa omiin reflekseihin, kuin miettiä, minkä lautasen nappaa seuraavaksi. Saat kentistä aina tietyn arvosanan riippuen, kuinka hyvin pärjäsit. Kentissä on myös aina kolme haastetta, joista saat aina yhden tähden. Haasteet ovat yleisesti vain, että yhdistä alle 200 lautasta tai voittaessa sinulla täytyy olla yli 30% energiaa jäljellä. Tähtien avulla voit kuitenkin avata salaisia alueita.

Lautasten herra

Pian aloituksen jälkeen pääset myös pieneen kylään, jossa voit muun muassa kasvattaa Striker-tasoasi, pelata pulmanratkontapeliä tai haastaa muita pelaajia, joko lokaalisti useamman konsolin kanssa tai internetin välityksellä. Striker-tason avulla voit tavata enemmän erilaisia sushihenkiä. Nostaaksesi tasoa sinun täytyy suorittaa erilaisia haasteita, kuten syö tuhat lautasta sushia tai voita kymmenen kamppailua käyttäen tiettyä esinettä. Pulmanratkontapeli perustuu hyvin nopeatempoiseen lautasten yhdistelyyn, jossa eteesi laitetaan viittä eri värisiä lautasia ja sinun täytyy yhdistää nämä kymmenessä sekunnissa ja oikeassa järjestyksessä. Sinulle annetaan kuitenkin jokaisen erän jälkeen vähemmän aikaa. Tämä minipeli on todella hauskaa ajanvietettä ja samalla huomaa kuinka lyhyt aika kymmenen sekuntia on. Moninpeli on vain muiden henkilöiden kanssa kamppailemista ja se toimi hyvin ilman ongelmia. Voit helpottaa seikkailuasi erilaisilla esineillä ja kehittämällä henkien taitoja. Saat käyttöösi erilaisia rattaita, jotka vaikuttavat kuinka nopeasti lautaset liikkuvat liukuhihnalla. Voit myös valita lempi sushin, kun olet syönyt sitä tarpeeksi. Tämä tuo aina jotain pientä hyötyä, kuten saa enemmän kokemuspisteitä kentistä tai tule voimakkaammaksi mitä enemmän syöt lempi sushiasi. Voit myös ottaa kenttiin yhden esineen mukaan, joka esimerkiksi pelastaa sinut kerran, mikäli energiasi tippuu nollaan. Sinä ja henkesi saatte kokemuspisteitä kenttien jälkeen. Noustessasi tasoa ylöspäin energiasi kasvaa ja henget saavat tason noustessa uusia susheja, jota ilmestyvät kentissä. Saat kentistä myös esineitä, joilla voit nostaa henkien taitojen tasoa. Henget voivat muuttaa myös muotoaan, kun he pääsevät tietylle tasolle ja heistä tulee tällöin voimakkaampia.

Kerta kiellon päälle

Kontrollit toimivat pelissä hyvin ja ne eivät ole kovinkaan monimutkaisia pelin luonteen takia. Peliä voi myös pelata kosketusnäytön avulla ja peli on tällöin helpompi kuin ohjaimella pelatessa. Molemmilla tavoilla pelaaminen on kuitenkin vaivatonta. Pelissä on myös paljon erilaisia ehtoja tietyille asioille, mutta pelistä löytyy hyvin kattava tutoriaali luettavassa muodossa. Peli toki näyttää ja selostaa kaiken, mutta mikäli, jotain unohtaa sen voi nopeasti käydä lukemassa. Huumori on myös onnistuneesti tehty ja pelin parissa pääsee naurahtamaan aina silloin tällöin. Peli näyttää todella hyvältä ja värikkäältä. Maailma ja hahmot ovat onnistuneesti tehty ja varsinkin pelin välivideoihin on käytetty paljon aikaa. Pelin välivideot on tehty kahteen kertaan, sillä ne eroavat hieman riippuen pelaatko tytöllä vai pojalla. Välivideot ovat myös yllättävän hyvin tehty, sillä voisi olettaa, ettei tämän tapaisessa pelissä olisi keskitytty välivideoihin hirveästi, mutta ne ovat tehty paremmin kuin useassa muussa pelissä. Musiikki on myös hyvin mukaansatempaavaa ja sitä jaksaa kuunnella pidemmänkin aikaa. Musiikki sopii myös hyvin pelin tunnelmaan.

Yhteenveto

Sushi Striker: The Way of Sushido on hyvällä huumorilla varustettu pulmanratkontapeli, intensiivisen pelattavuuden kera. Tarina on hyvin kieli poskella tehty ja se asettaa huumorille hyvän alkuasetelman. Eri väristen lautasten nopeatempoinen yhdisteleminen pitää myös mielen virkeänä. Peli myös tarjoaa vaihtelevuutta erilaisien kamppailujen avulla. Kenttiä on myös mukava pelata uudestaan lyhyiden kamppailujen ja haasteiden takia. Peli tarjoaa paljon muokattavaa henkien ja esineiden avulla. Minipelit ja moninpelimahdollisuus tarjoavat myös viihdykettä pelin läpäisyn jälkeenkin. Kontrollit toimivat hyvin ohjaimella tai suoraan kosketusnäytöltä pelattaessa. Peli näyttää hyvältä ja varsinkin välivideoihin on satsattu paljon. Musiikki sopii myös hyvin pelin tunnelmaan ja on kaikin puolin viihdyttävää kuunneltavaa. Suosittelen peliä kaikille, jotka ilahtuvat hyvästä huumorista ja pitävät pulmanratkonnasta. Pelistä on myös demo ladattavissa, joten tämän avulla voi karsia turhat epäilyt pois. Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.