Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Tetris 99

Tuttu ja tunnettu Tetris on jälleen julkaistu uudelleen Nintendo Switchillä, mutta tällä kertaa pienellä twistillä. Onko palikoiden kasaaminen vieläkin hauskaa vai pitäisikö Tetriksen jäädä jo eläkkeelle?

Se on Tetris

Tetris on hyvin yksinkertainen ja tunnettu peli. Se on myös julkaistu lukemattomilla eri alustoilla sellaisenaan ja joskus joidenkin uudistusten kanssa. Aina uudistukset eivät kuitenkaan ole onnistuneet näinkin yksinkertaisessa pelissä. Mikäli Tetris on aivan uusi tuttavuus, sen ideana on muodostaa erimuotoisista palikoista rivi, jolloin täysi rivi poistuu. Poistaessa neljä riviä kerralla saadaan aikaiseksi Tetris. Tetriksen häviää, jos palikat ulottuvat ylhäällä olevan rajan yli.

Palikkapeli

Tetris 99:ssä on viisi eri pelimuotoa. Tetris 99, 2P Share Battle, Local Arena, CPU Battle ja Marathon. Marathonissa ideana on saada mahdollisimman monta riviä luotua. Valittavana on 150 riviä, jolloin myös pelin aloitus nopeuden voi säätää ja 999 riviä, jolloin peli nopeutuu pikkuhiljaa. CPU Battlessa ottelet 98 bottia vastaan samanaikaisesti. Pelimuoto on sama kuin Tetris 99:ssä, mutta vain boteilla. Local Arenassa ottelet maksimissaan 8 muun pelaajan kanssa lokaalisti ja mukana on myös tietokone vastustaja. 2P Share Battlessa voit otella kaverin kanssa 97 bottia vastaan. Eli CPU Battle, mutta kaverin kanssa. Tetris 99:ssä ottelet 98 muuta pelaajaa vastaan netin välityksellä. Eroina tavalliseen Tetrikseen on, että voit vaikeuttaa toisten pelaajien peliä luomalla rivejä, jolloin heidän peli kenttänsä alle syntyy uusia rivejä, joista puuttuu yksi palanen. Et voi kohdistaa hyökkäyksiä kehenkään tiettyyn, mutta voit valita oikealla tatilla, joko satunnaisen kohteen, kohteen, joka hyökkää sinun kimppuusi, keskittyä kohteisiin, jotka ovat lähellä häviötä tai niihin, joilla on eniten merkkejä. Merkkejä saa, kun kukistaa toisia pelaajia. Peli on kokonaisuudessaan tässä, mutta yksinkertaisuudessaan peli on todella addiktoiva, niin kuin Tetris yleisestikin on. Tetris 99 on selvästikin se paras pelimuoto, mutta muistakin pelimuodoista saa hieman hupia aina silloin tällöin. Pelissä on monia erilaisia teemoja, joita voi avata lipuilla ja niitä saa pelaamalla ja suorittamalla erilaisia tehtäviä. Tehtävät vaihtuvat päivittäin ja niitä on aina neljä kappaletta. Pelaaja ikoneita on myös saatavilla ja niitä saa avattua vain suorittamalla jonkin tietyn ehdon, kuten saa tuhat Tetristä nettipelissä.

Vaikeaa, muttei mahdotonta

Kontrollit toimivat hyvin, mikä ei ole ihme, sillä ne olisi aika vaikea tehdä huonosti. Peli toimii hyvin telakoituna ja kannettavassa muodossa ja on helppoa pelata TV:n kautta muutama ottelu ja siirtyä sänkyyn, kun pelisessio venyykin muutamaksi kymmeneksi otteluksi. Nettipeli ei kaatunut kertaakaan kymmenien tuntien pelaamisen jälkeen. Peli näyttää tavalliselta ja musiikki on mukavan rentouttavaa.

Yhteenveto

Tetris 99:stä ei voi hirveästi sanoa, mutta se on todella addiktoiva ja hauska peli. Sitä jää useasti pelaamaan moneksi tunniksi, vaikka piti pelata vain hetki. Tetris 99 -pelimuodosta saa eniten irti, mutta muistakin pelimuodoista saa hetken ajaksi hupia aina silloin tällöin. Teemoja ja ikoneita on mukava kerätä pelaamisen ohella. Jos et ole aivan varma onko peli juuri sinulle, se ei haittaa, sillä peli on ilmainen, mutta tarvitsee Nintendo Switch Onlinen nettipeliin. Ilmaisena se ei kuitenkaan sisällä kaikkia pelimuotoja, mutta Tetris 99 -pelimuoto on suoraan käytettävissä. Nintendo Switch Online ei itsessään maksa paljoa, joten sitä voi kokeilla kuukauden ajan tai käyttää ilmaisen kokeiluajan, jos sitä ei ole vielä aktivoinut. Tämän jälkeen voikin päättää haluaako lisää Tetristä, sillä fyysisessä versiossa tulee DLC:n lisäksi vuosi Nintendo Switch Onlinea. Halutessaan DLC:n voi myös ostaa eShopista. Kokeileminen ei paljoa tai tietyssä tapauksessa maksa mitään, joten on hyvä hetki testata Tetris 99:ä ja samalla voi ottaa Nintendo Switch Onlinesta kaiken irti ja pelata myös NES ja SNES pelejä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.