Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Vuosien odotus on vihdoin ohi. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on julkaistu vuosien kehityksen jälkeen. Hyrule on jälleen avun tarpeessa ja sankarimme lähtee uudelle seikkailulle. The Legend of Zelda: Breath of the Wild uudistaa sarjaa, mutta oliko vuosien odotus sen arvoista ja loistaako peli yhtenä kirkkaimpana tekeleenä vai kannattaako vain odottaa sarjan seuraavaa osaa?

“What's your name? ...Link... Strange, it sounds... familiar” - Ocarina of Time

Sankarimme Link herää pitkästä unesta oudon luolan sisältä. Vieraan äänen johdattamana Link saa käsiinsä Sheikah Slaten ja suunnistaa uloskäyntiä kohti. Ulkona ei ensisilmäyksellä näy muuta kuin raunioita ja vihreää niittyä silmänkantamattomiin. Pian Link saa kuitenkin tietää tuhon aiheuttajasta Calamity Ganonista ja Prinsessa Zeldasta, kuka pitää Ganonia aisoissa. Link ei kuitenkaan muista mitään Ganonista, Zeldasta tai tapahtuneesta ja päättää pysäyttää Ganonin muistin kanssa tai ilman. Tarina pelissä on todella hyvin tehty. Tarina pysyy mielenkiintoisena alusta loppuun ja se on jaksotettu todella hyvin. Kaikkea ei heitetä pelaajan niskaan välittömästi vaan tarina avautuu pikkuhiljaa. Maailmalle on myös sijoitettu löydettäviä muistoja, jotka avaavat pelin tarinaa enemmän.

“Take any road you want” - The Legend of Zelda

Valinnanvapaus on pelin yksi suurimmista avainelementeistä. Saat alusta alkaen päättää minne menet, miten menet vai menetkö ollenkaan. Pelistä löytyy tarinaa seuraava tehtäväpolku, mutta ainoa asia mikä on aivan pakollista tehdä päästäkseen pelin läpi on päihittää Ganon. Voit suoraan marssia Ganonin ovelle, mikäli niin tahdot. Tämä ei kuitenkaan ole kannattavin vaihtoehto, mutta Ganonin voittaminen on mahdollista jo heti alussa. Tarinan edetessä tulee myös hyvin nopeasti valinnanvapaus esille. Sinun täytyy käydä neljässä eri paikassa ja voit suorittaa ne haluamassasi järjestyksessä. Peli ei toimi tavallisen The Legend of Zeldan mukaisesti, jossa sinun täytyisi mennä aina yksi temppeli tai vastaava läpi saadaksesi uuden esineen, minkä avulla pääset eteenpäin. Tällä kertaa kaikki erikoistaidot annetaan sinulle alussa ja sinun täytyy itse tietää mitä käytät missäkin tilanteessa. Pidin itse tästäkin tyylistä sillä heti alussa pulmien ratkomiseen voi olla monta eri vaihtoehtoa. Pelistä löytyy toki temppeli tyylisiä paikkoja, joista saat uusia taitoja, mutta nämä taidot eivät ole välttämättömiä, mutta ne auttavat sinua paljon pelin edetessä. Näistä temppeleistä en halua puhua paljon, mutta ne sisältävät useita eri pulmia, joita sinun tulee ratkaista päästäksesi ne läpi. Nämä temppelit eivät myöskään ole tavallisia The Legend of Zelda -temppeleitä, joissa sinun täytyy mennä huone kerrallaan, keräten avaimia vaan temppeli on yksi iso alue, jossa suoritat eri pulmia. Temppelien lopuksi kohtaat tuttuun tapaan vastuksen, jonka päihittäminen ei ole aina niin yksinkertaista.

“You've met with a terrible fate, haven't you?” - Majora’s Mask

Pelistä löytyy neljä eri Runea, tai selvemmin mainittuna, erikoistaitoa, jotka ovat Remote Bomb, Magnesis, Stasis ja Cryonis. Remote Bomb on tavallisesti vain pommi, jonka voit räjäyttää käskystä. Voit räjäytellä helposti heikkoja kivirykelmiä tai heitellä niitä vihollisten päälle. On joko pyöreitä tai kuution-muotoisia pommeja ja niitä voi käyttää eri olosuhteissa sillä, pyöreät tottakai vierivät helposti mäkeä alaspäin. Magnesista käytetään metalliesineiden siirtelyyn. Tätä taitoa käytetään yleisesti pulmanratkonnassa, eikä sillä ole suurempaa käyttöä itse tappeluissa. Stasis pysäyttää hetkellisesti ajan tiettyjen esineiden ja vihollisten kohdalla. Voit myös iskeä pysäytettyjä esineitä, antaen niille enemmän vauhtia, riippuen paljonko niitä iskit. Cryonis on jää-taito, jonka avulla voit luoda veteen jää-alustan. Cryonista voi myös käyttää porttien nostamiseen mikäli sen alla on vettä. Saat nämä kaikki taidot neljästä ensimmäisestä Shrinestä. Shrinet ovat pienikokoisia temppeleitä, joissa sinun täytyy joko käyttää taitojasi erinäköisten pulmien ratkaisemiseen tai kohdata hieman vahvempi vastustaja. Suoritettuasi vaatimukset saat Shrinesta Spirit Orbin ja voit vaihtaa neljä näitä kasvattaaksesi sydämiäsi tai stamina-mittaria. Pelistä löytyy 120 Shrinea, joten ne eivät lopu ihan heti kesken. Shrineja on myös helppo löytää, sillä niiden hohtavan oranssin valon voi nähdä todella kauas ja saat myöhemmin tutkan käyttöösi, joka alkaa pitämään ääntä, kun olet Shrinen lähellä. Kun olet avannut Shrinen, voit myös matkustaa suoraan sen luokse pikamatkustamalla. Shrinea ei tarvitse mennä läpi, jotta pikamatkustaminen olisi mahdollista, joten jos et juuri silloin ymmärrä Shrinen ideaa tai olet liian heikko taistelemaan vastustajaa vastaan, voit palata myöhemmin voimakkaampana ja viisaampana. Shrinet eivät itsessään ole kovin haastavia, mutta ne tuovat mukavaa pulmanratkontaa peliin ja pakottavat ajattelemaan jonkin verran. Shrinessa sijaitsevat vastukset eivät myöskään ole kovin vaikeita, riippuen toki kuinka voimakkaana niitä kohtaat. Joskus myös Shrinen haaste on sinne pääseminen.

“Link, Zelda is your…” - A Link to the Past

Maailmalla seikkaileminen ja paikkojen tutkiminen on todella mielenkiintoista ja viihdyttävää. Voit matkustaa joko jalan, hevosella, kilpi surffaamalla tai liitämällä. Jalkasin matkustaessa stamina-mittari osoittautui tärkeäksi kumppaniksi. Stamina-mittari kuluu juostessa ja kiipeillessä, joten isojen vuorien ylittäminen ei ole heti alussa kaikkein viisainta. Hevosella ratsastaminen luonnistuu helposti tasaisempia niittyä pitkin. Saadaksesi hevosen sinun täytyy löytää villihevosia ja viedä yksi heistä yhteen monista maailmalla sijaitsevista talleista. Voit tämän jälkeen ottaa hevosen mistä vain tallista, vaikka olisitte eronneet seikkailun aikana. Voit viheltää hevosen luoksesi, hevosen ollessa kuuloetäisyydellä. Hevosesi ei myöskään aivan heti tottele sinua vaan saattaa yhtäkkiä kääntyä, mutta tämä lakkaa jahka hevonen alkaa luottamaan sinuun. Hevosesi myös kulkee automaattisesti tietä pitkin mikäli et ohjaa sitä, joten voit samalla ihailla maisemia. Kilpi surffaaminen on juuri sitä miltä se kuulostaa. Hyppäät kilven päälle ja alat laskea mäkeä alas. Tätä taitoa sinulle ei alussa edes kerrota vaan sinun täytyy löytää juuri oikea kaksikko, jotka opettavat sinulle kilpi surffaamisen salaisuudet. Liitämisen voit myös aloittaa hyvin pian pelin alkamisen jälkeen. Voit hypätä korkeista paikoista liitäen hyvinkin pitkiä matkoja. Tämä kuluttaa Stamina-mittaria hitaasti, joten et voi liittää äärettömiin. Mikäli Stamina loppuu kesken lennon voit kuitenkin avata liiturin vielä kerran ja pelastautua varmalta kuolemalta. Voit myös pudottaa pommeja helposti liitäessä. Matkustamista voi harjoittaa monella eri tavalla, mutta erilaiset sääilmiöt voivat myös vaikeuttaa sitä. Eri alueilla on omia sääilmiöitä, kuten hiekka- tai lumimyrsky, mutta tavallisimmatkin säämuutokset voivat koitua kohtaloksi. Sade tekee kaikesta liukkaampaa, joten jos olet kiipeämässä esimerkiksi vuorta ylöspäin ja alkaa satamaan, kiipeämisestä voi tulla monin verroin vaikeampaa. Ukonilmalla on myös todella vaarallista liikkua, sillä kaikki metalliesineet johtavat sähköä ja pian voit olla liikkuva ukkosenjohdatin. Eri alueilla voi myös olla eri olosuhteita. Tulivuoren läheisyydessä kuumuus on tappava, vuorilla esiintyy kovia pakkasia ja aavikolla päivän paahde ja yön kylmyys koettelevat heikoimpia. Näitä vastaan voi kuitenkin taistella vaatteilla, ruualla ja juomien avulla, joista kerron myöhemmin lisää.

“I wanted that feeling to last forever.” - Skyward Sword

Matkustaessasi voit löytää monia materiaaleja, ruoka-aineita, aseita, kaupunkeja ja muita matkustajia, kaikkien salaisuuksien lisäksi. Materiaaleja voi löytää aina hirviöiden sisälmyksistä timantteihin. Eri materiaaleilla on omia hyötyjä. Joistakin voi valmistaa erilaisia juomia ja ruokia, joiden avulla voi saada erinäköisiä hyötyjä, kuten sähkön vastustuskyvyn nostamista tai lisää kestävyyttä. Materiaaleja voi myös myydä kauppiaille rupioiden toivossa. Erilaisia ruoka-aineita saat myös eläimistä, kasveista tai puista, kuten lihaa, omenoita tai sieniä. Näistä voit valmistaa monia erilaisia aterioita, jotka palauttavat sydämiäsi. Aterioiden valmistus tapahtuu nuotioiden äärellä, mikäli nuotion päällä on kattila. Heität vain kattilaan ainekset ja voilá, ruokasi on valmis. Väärien ruokien yhdistäminen voi tuottaa myös epäilyttäviä ruokia, joista saat huomattavasti vähemmän sydämiä. Ruoka-aineilla voi olla myös erikoisia hyötyjä, kuten esimerkiksi jotkut voivat nostaa hetkellisesti maksimi sydämiesi määrää tai nopeuttaa sinua. Erilaisia aseita ja kilpiä on myös mahdollista löytää. Aseita on pelissä monenlaisia, kuten miekkoja, keihäitä jousipyssyjä ja kirveitä. Kilpiäkin löytyy aina kestävistä metallikilvistä aina turhiin kattilan kansiin. Laskujeni mukaan aseita ja kilpiä on yhteensä 184 erilaista, joten valinnanvaraa on. Et voi kuitenkaan kantaa kaikkia mukana samaan aikaan vaan alussa sinulla on kahdeksan paikkaa lähitaistelu-aseille, viisi jousipyssyille ja neljä kilville. Paikkoja voi lisätä Korok Seedeilla, joista kerron myöhemmin lisää. Aseet ja kilvet rikkoontuvat käytössä, joten varusteiden määrä on vain hyväksi. Tien päässä voi myös odottaa kaupunki, joissa voit yöpyä, ostella materiaaleja tai pukuja tai muuten vain keskustella asukkaiden kanssa. Yöpyessä voit päättää nukutko aamuun, keskipäivään vai yöhön asti. Sydämesi täyttyvät samalla ja mikäli valitset kalliimman, mutta pehmoisemman pedin saat myös ylimääräisiä sydämiä hetkeksi. Nuotion äärellä voi myös kuluttaa aikaa aamuun, keskipäivään tai yöhön, mutta silloin et saa sydämiä takaisin. Kaupungeista löytyy yleiskauppa ja vaatekauppa. Yleiskaupasta voit ostaa tavallisia materiaaleja, ruoka-aineita tai ammuksia jousipyssyyn. Vaatekaupasta voit ostaa erinäköisiä vaatteita, jotka saattavat lisätä kestävyyttä tai antavat muita hyötyjä kuten suojaavat kylmyydeltä tai auttavat sinua kiipeämään nopeammin. Eri kaupunkien kaupat sisältävät tottakai eri esineitä, joten aina uuden kaupungin löytyessä, tarjonnan tarkistaminen on suositeltavaa. Yhdessä kaupungissa on myös mahdollista värjätä asusteita eri värisiksi, joten asusteiden alkuperäiseen väriin ei ole pakko tyytyä. Asukkaille puhuminen on myös kannattavaa, sillä he antavat yleensä hyödyllistä tietoa tai tehtäviä. Matkatessasi voit törmätä muihin seikkailijoihin tai kaupustelijoihin. Seikkailijoilta voit saada tietoa alueesta, mutta heidän ulkonäkönsä saattavat pettää. Joskus voit törmätä Ganonin kätyreihin, jotka hyökkäävät kimppuusi hetken keskustelun jälkeen.

“If all else fails use fire” - Zelda II: Adventures of Link

Taistelut käydään perinteisen 3D The Legend of Zeldan niin sanotun Z-target systeemin avulla, jossa lukittaudutaan viholliseen ja annetaan palaa. Erottavia tekijöitäkin löytyy, jotka tekevät tämän pelin taistelusysteemistä uniikin. Taisteluissa aseet voivat mennä rikki, joten voimakkaammat aseet kannattaa säästää pahempiin vastustajiin. Kun ase menee rikki se tekee tuplasti enemmän vahinkoa vastustajaan rikkoutumis iskulla. Aseita voi myös heittää vihollisia kohti, mutta osuessa ne menevät välittömästi rikki. Bumerangit eivät mene heti rikki heittäessä, mutta sinun täytyy ottaa bumerangi itse kiinni sen palatessa. Kilvet ja jousipyssyt menevät myös tarpeeksi kovan käytön jälkeen rikki. Taistellessa voit väistää vihollisen hyökkäyksen, joka hidastaa aikaa ja antaa sinulle mahdollisuuden iskeä vihollista muutaman kerran. Kilvellä voit horjauttaa vihollista sen iskiessä ja tämä antaa sinulle mahdollisuuden iskeä vihollista takaisin. Tämä on erittäin hyödyllistä silloin, jos vihollisella on myös kilpi. Jousipyssyllä tähdätessä voit myös hidastaa aikaa, mikäli olet ilmassa. Tämä on hyödyllinen taito, kun esimerkiksi ratsastat hevosella ja haluat nopeasti tehdä vahinkoa viholliselle. Hyppäät vain hevosen selästä pois ja alat ampumaan jousipyssyllä ilmassa. Hidastus jousipyssyllä ampuessa kuluttaa staminaa, joten hidastus pysyy niin kauan kuin sinulla on staminaa jäljellä ja olet ilmassa. Jousipyssylle on myös monia ammustyyppejä, kuten tuli- ja jäänuolet. Aseilla voi myös tehdä erikoisiskuja, mutta ne kuluttavat staminaa. Eri asetyypeillä on erilaisia erikoisiskuja, kuten miekalla pyöritään ympyrää ja keihäällä tökitään nopeasti useita kertoja. Vihollisia on aina pienistä Chuchuista, isoihin nukkuviin Hinoxeihin. Eri vihollisiin täytyy käyttää eri taktiikoita ja jotkut viholliset voi päihittää yhdellä iskulla, kun taas toisiin voi mennä useampia minuutteja. Heikommat viholliset pysyvät usein joukossa, joten niiden päihittäminen ei välttämättä ole niin yksinkertaista, mutta maailmalta löytyy myös todella vaarallisia vihollisia, jotka saattavat tappaa sinut yhdestä iskusta. Hiipiminen on tietyissä tapauksissa kannattavaa ja voit tehdä viholliselle enemmän vahinkoa hiipiessä vihollisten selän taakse. Ruudun oikeassa alareunassa on äänimittari, jonka avulla tiedät kuinka paljon melua tuotat. Tietyistä paikoista saattaa löytyä minibosseja, joiden energiamittari ilmestyy ruudun yläreunaan ja joskus minibossi saattaa ilmestyä maan alta yllättäen sinut.

“It's Dangerous to Go Alone! Take This.” - The Legend of Zelda

Kontrollit toimivat pelissä todella hyvin ja ovat helppokäyttöisiä. Inventaariossa on helppo navigoida ja aseiden, kilpien ja erikoistaitojen vaihtaminen sujuu helposti napin painalluksella. Ainoa asia mihin meni hetki tottua oli se, että Link voi vihdoin hypätä. Link ei ole tosiaan pystynyt hyppäämään nappia painamalla ennen, mutta tämän tottuminen ei vienyt kauan. Saat suhteellisen nopeasti käyttöösi kameran, jonka avulla voit napata kuvia kaikesta. Voit ottaa myös kuvia esineistä ja vihollisista, joka tallentaa esineen tai vihollisen Hyrule hakemistoon. Pystyt asettamaan tällöin tietyn esineen haun päälle ja tutka ilmoittaa, jos lähelläsi on hakemasi asia. Kameraa käytetään myös tiettyjä sivutehtäviä suorittaessa. Liikeohjaus toimii myös todella hyvin ja voit käyttää sitä tähdätessä, pulmien ratkomisessa tai kiikareita ja kameraa käytettäessä. Kiikari on pelissä todella hyödyllinen, sillä sen avulla näkee todella pitkälle ja voit merkitä sen kautta helposti viisi eri paikkaa samanaikaisesti, jotka näkyvät merkitsemisen jälkeen kartassa. Maailmaan on myös sijoitettu torneja, joiden huipulta voit päivittää karttaa.

“I'm sorry, but I have no idea what you're talking about.” - Wind Waker

Kerättävä ja tekeminen ei heti lopu kesken erilaisten sivutehtävien, Shrinenien, Korok Seedien ja Hyrule hakemiston takia. Sivutehtäviä on paljon ja niitä on monenlaisia. Sivutehtäviä saa puhumalla muille hahmoille kaupungeissa, talleissa tai maailmalla. Sivutehtävissä voidaan vaatia esimerkiksi pahan vihollisen kukistamista, eri esineiden löytämistä tai kuvien ottamista ja ne voivat olla moniosaisia. Shrineihin liittyy myös omia tehtäviä, joiden avulla voit löytää niitä hieman helpommin. Korok Seedeja löytää maailmalla piileskelevien Korokkien kautta. Korokit voivat piileskellä aivan missä vain, kuten Esimerkiksi vuorilla, kivien alla tai vedessä. Korok Seedeja on yhteensä 900, joten niiden etsimiseen voi mennä viikko, jos toinenkin. Hestu-nimisen Korokin avulla voit nostaa aseiden ja kilpien kantamis kapasiteettia. Hestu kuitenkin haluaa jokaisen kerran jälkeen entistä enemmän Korok Seedeja. Hakemistossa on myös yhteensä 385 eri asiaa ja näiden kuvaaminen ei hoidu ihan hetkessä. Hakemistoon voi myös ostaa kuvia tietystä paikasta, mutta tämä ei ole halpaa. Lisäksi saat aina satunnaisesti valikoidun kuvan, joten et voi vain napata kaikista vaikeimmin kuvattavia kuvia. Maailmalla matkatessa vastaan tulee myös hyvin erikoisia alueita ja näitä riittää pelissä paljon, joten kaikkien alueiden löytämisessä riittää jo valmiiksi tekemistä. Päästyäni pelin läpi, jolloin olin pelannut noin 100 tuntia, huomasin, että olin suorittanut pelistä hieman yli 20%. Uppouduin toki maailmalla seikkailemiseen ja tutkimiseen ajoittain hyvinkin pitkäksi aikaa, mutta pelissä todellakin riittää paljon koettavaa. Kaikki amiibot ovat myös yhteensopivia pelin kanssa niin Wii U:lla kuin Switchillä. The Legend of Zelda -aiheiset amiibot antavat tiettyjä vaatteita, aseita, kilpiä ja muita hyödyllisiä tavaroita, kun taas muut amiibot antavat muutaman satunnaisen materiaalin sinulle. Kaksi erikoisempaa amiiboa ovat kuitenkin Wolf Link- ja Smash Bros. Link -amiibot. Wolf Link -amiibo tuo sinulle Wolf Linkin auttamaan sinua tappeluissa ja hänen sydämien määrä riippuu Wii U:n The Legend of Zelda: Twilight Princess HD:sta saadusta tallennustiedostosta. Smash Bros Link -amiibon avulla voit saada uskollisen kumppanisi, Eponan talliisi.

“Light and shadow can't mix, as we all know.” - Twilight Princess

Maailma on todella hienon ja värikkään näköinen. Alueet huokuvat kauneutta tai pahuutta riippuen onko paikka Ganonin vallan alla. Eri alueet erottuvat todella hyvin muista, joten tiedät helposti missä paikassa seikkailet ja samalla ei koskaan tule tunnetta kuin olisit nähnyt jo saman paikan. Erilaiset Shrinet antavat myös omanlaisensa tunnelman, puhumattakaan kaupungeista. Piirrostyylistä myös tulee välittömästi mieleen The Legend of Zelda -tyylinen olemus. Vaikka maailmassa on todella paljon löydettävää ja tutkittavaa, tietyissä paikoissa ei välttämättä ole mitään tärkeää tai salaista, mutta tällaiset paikat luovat maailman kokonaisuutta onnistuneesti ja paikkoja voi vain ihailla rauhassa. Hahmoja on myös monenlaisia. Pelistä löytyy esimerkiksi Hylialaisia, Goroneita, Zoria, Gerudolaisia ja Ritoja. Hahmoille on saatu myös luotua oma persoonansa ja luonteensa, vaikka heitä on paljon. Varsinkin kaupungeissa pystyy todella helposti erottamaan kaikki asukkaat. Ääninäyttely on myös todella hyvin tehty. Tämä on ensimmäinen The Legend of Zelda -sarjan peli, joka on ääninäytelty ja siitä huolimatta se oli mukavan kuuloista. Pidin mahdollisesti hieman enemmän japaninkielisestä ääninäyttelystä, sillä ainakin Switchillä on mahdollista vaihtaa ääninäyttelyn kieltä, mutta tämä pitää tehdä vaihtamalla konsolin kieltä ja silloin myös kaikki tekstit ovat japaniksi. Ero ei ollut kuitenkaan kovin suuri, joten englanninkielinen ääninäyttely sopi vallan mainiosti. Musiikki on sitä tuttua The Legend of Zelda -laatua alusta loppuun. Tällä kertaa heti alusta ei kuitenkaan lähde sarjan teemamusiikki soimaan vaan musiikilla luodaan alueille sopivaa tunnelmaa ja jännitystä. Myös musiikin luontevuuteen on kiinnitetty huomiota ja siirtyessä alueelta toiselle musiikin vaihtuminen on sulavaa. Musiikki ei kuitenkaan soi jatkuvasti jokaisessa paikassa vaan tietyissä alueissa voi tulla hiljaisia hetkiä, jolloin kuulee luonnon ääniä tarkemmin. Musiikki ja äänimaailma oli todella hienoa kuunneltavaa ja imaisi täydellisesti maailmaan.

“It has been quite a long time... Link” - Breath of the Wild

Pelasin itse pelin Wii U- ja Nintendo Switch -version läpi hieman eri tyyleillä. Switch-versiossa pelasin noin 100 tuntia ennen kuin läpäisin pelin ja Wii U -versiossa yritin mennä pelin läpi suorittamatta päätarinaa, johon kului noin 20 tuntia. Pelin olisi myös voinut mennä nopeamminkin läpi tällä tavalla, mutta halusin valmistautua viimeistä tappelua varten. Mitä eroa näillä kahdella versiolla kuitenkin on? Ei oikeastaan mitään huomattavaa eroa. Ainoa asia mitä huomasin oli, että Wii U -versiossa on hieman enemmän slowdownia, mutta kummassakaan versiossa tämä slowdown ei haittaa missään kohtaa. Peli on tehty mahdollisimman samankaltaiseksi molemmilla konsoleilla, joten se kummalla konsolilla pelaat riippuu pelkästään siitä kumman omistat. Mikäli et omista vielä Switchiä ja omistat Wii U:n niin voit aivan hyvin ostaa pelin Wii U:lle tai mahdollisesti, jos omistat jo Switchin kannattaa sinun ostaa Switch-versio pelistä.

“I am still your Zelda” - Skyward Sword

The Legend of Zelda: Breath of the Wild on kaikkea ja paljon enemmän mitä sarjan peliltä voisi odottaa. Valinnanvapaus on avainelementissä ja antaa sinulle mahdollisuuden kokea pelin haluamallasi tavalla. Tarina on mahdollisesti paras mitä sarjassa on koskaan nähty, sillä se pitää pelaajan mielenkiintoa yllä alusta loppuun ja jaksotus on tehty täydellisesti. Erikoistaitojen saaminen heti alussa antaa pulmille monipuolisemman lähestymistavan. Maailma on todella suuri ja sen koluamiseen menee paljon aikaa. Matkustaminen on myös viihdyttävää, halusi sitten mennä jalkasin, hevosella, liitäen tai kilvellä surffaten. Eri olosuhteet ja sääilmiöt virkistävät myös alueita ja auttavat pelaajaa pysymään varpaillaan. Materiaalien ja ruoka-aineiden yhdistäminen tuo myös mukavaa vaihtelua ja auttaa valmistautumaan pahempia vihollisiakin vastaan. Vihollisia on monenlaisia ja niiden päihittäminen ei ole aina niin yksinkertaista varsinkin, jos vastassa on todella vaarallinen vihollinen tai minibossi. Kaupungit lisäävät maailmaan elämää ja hahmot ovat hyvin persoonallisia ja yksilöllisiä. Kontrollit ovat helppokäyttöisiä ja toimivat hyvin. Taisteluihin on tuotu monipuolisuutta hajoavien varusteiden ja uusien ominaisuuksien, kuten hidastuksen ja erikoistaitojen kautta. Kerättävä ja tekeminen ei lopu heti kesken lukuisten sivutehtävien, Shrinenien, Korok Seedien ja kuvien kanssa. Maailmaa ihailee koko pelin ajan, eikä se käy missään vaiheessa tylsäksi. Vehreät niityt, jäiset vuoret ja hylätyt rauniot antavat paikoille omanlaisensa tunnelman. Musiikki on myös onnistuneesti tehty ja on kauniin kuuloista. Musiikin ja äänimaailman avulla alueisiin voi vain kadota ja viettää useita tunteja samassa paikassa. Hiljaisetkin hetket nostavat luonnon ääniä paremmin esiin. Läpäistyäni pelin tuntui, että minulla olisi ollut vielä paljon koettavaa pelistä ja vaikka lopputekstien jälkeen olin sanaton, palasin pikimmiten taas maailmalle seikkailemaan. Suosittelen peliä aivan kaikille oli sitten pelaaja tai ei. Vaikkei olisi koskaan edes kokeillut sarjan pelejä tai ei olisi pitänyt niistä, kannattaa ottaa tämä peli kokeiluun sillä se tuo aivan uudenlaisen The Legend of Zelda kokemuksen. Ei ole myöskään väliä pelaatko Wii U- tai Switch-versiota, sillä ne ovat lähes identtisiä keskenään ja mikäli omistat jo Switchin, on hyvin mahdollista, että omistat jo tämän pelin.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.