Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

The Legend of Zelda: Majoras Mask 3D on Grezzon ja Nintendo EAD Tokyon kehittämä peli 3DS:lle ja samat kehittäjän työskentelivät vuonna 2011 julkaistussa The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D -pelissä. Majoras Mask 3D:n julkaisijana toimii Nintendo itse. Onko peli klassikon hätäisesti kasaan laitettu 3D kyhäelmä vai näkyykö pelin parannellusta versiosta alkuperäisen rakkaus ja taito?

The Legend of Zelda: Majoras Mask 3D paranneltu versio on vuonna 2000 Nintendo 64:lle julkaistusta Majoras Maskista. Pelissä seikkaillaan Terminassa, tutun ja turvallisen Hyrulen sijasta, jossa Skull Kid aiheuttaa pahennusta. Kiire painaa päälle, kun sankarillamme Linkillä on ainoastaan kolme päivää aikaa pelastaa Terminan asukkaat varmalta tuholta, isolta irvistävältä kuulta.

72 tuntia

Pelissä on tosiaan vain kolme päivää aikaa pelastaa Termina, mutta onneksi, jos soitat ocarinalla Song of Timen niin voit palata ensimmäiseen päivään ja aloittaa kaiken alusta, mutta menetät kaiken irtaimiston siinä samalla. Pelin vanhana ystävänä minulla ei ollut minkäänlaista vaikeutta päästä peliin mukaan vaikka pari vuotta onkin viime pelaamis kerrasta kulunut. Peli on tehty hieman ystävällisemmäksi ensikertalaisille, koska alkupaikassa sijaitsee patsas, jolta voi kysyä apua, jos jää jumiin ja patsaan kertomuksista todellakin on apua, eikä se anna pelkästään turhia arvoituksia. Se antaa myös hyvin apua sydämen osien ja keijujen etsimisessä. Vaikka en itse patsasta käytäkään, minusta se on ensikertalaisille ja sellaisille, jotka eivät ole pelanneet peliä kuin kerran yli kymmenen vuotta sitten, hyvin ystävällinen neuvomis tapa, etteivät he jättäisi peliä heti kesken. Se on kuitenkin vielä parempi asia, että joutuu aina menemään alkupaikkaan, että sitä voi käyttää, koska muuten siitä voisi tulla tapa, jos voisi vain napin painalluksella saada ohjeita ja sitten ei enää itse ajattelisi yhtään.

Pelkästään pelin käynnistäminen ja käynnistys videon katsominen toi vanhat muistot mieleen. On ilo nähdä kuinka hienosti vanha peli klassikko on saatu käännettyä 3DS:lle ja samalla on saatu varmistettua ettei mikään pelin osa-alueista kärsi ollenkaan. Maailma, hahmot ja yleensäkin kaikki tekstuurit ovat todella hienon ja näyttävän näköisiä ja siitä näkee kuinka paljon tämän pelin eteen on työskennelty. Äänimaailma on saatu kuulostamaan aivan mahtavalta ja kaikki äänet ovat kuin sulo sointuja. 3D-ominaisuuskin on saatu tehtyä todella hyvin ja pelin pelaa mielellään läpi ottamatta 3D:tä pois ollenkaan.

Everything is in 3D

Kontrollit pelissä toimivat odotetusti hyvin, eikä niistä minulla ole ollenkaan valittamista, vaikka hetken pitikin opetella hieman näppäimiä, kun muistin vanhasta tottumuksesta 64:n ohjausmallin. Kosketusnäytöltä voi tottakai vaihdella esineitä ja samalla voi asettaa kaksi esinettä, kosketusnäytöllä sijaitseville I ja II näppäimille, joita on yllättävän helppo käyttää. Jousipyssyä ja muita first-person esineitä voi tatin sijasta käyttää myös liikuttelemalla 3DS:ää mikä toimii myös hyvin. Uutena ominaisuutena pelissä voi käyttää, joko New 3DS:llä olevaan C-stick ohjaus tattia tai tavallisella 3DS:llä olevaa Circle Pad Pro lisälaitetta, joka täytyy ostaa erikseen. Näillä voi säätää kameraa itse haluamallaan tavalla, joka helpottaa kameran käyttöä paljon, mutta tämä ei kuitenkaan ole pakollinen ominaisuus ja pelistä voi nauttia yhtä paljon ilmankin sitä. Itse testasin C-stick tattia ja vaikka saadessani New 3DS:än tuntui ettei tämä C-stick liiku yhtään mihinkään, niin se toimii pelissä mahtavasti ja hyvin tarkasti, sekä sitä on helppo käyttää, koska se sijaitsee aivan muiden nappien lähellä, mutta ei ole muuten koskaan tiellä.

Pelin maailma on hyvin laaja ja siinä riittää tutkittavaa todella pitkäksi aikaa. Matkustelua on helpotettu sen verran, että eri paikkoihin on sijoitettu pöllö patsaita ja kun ne on aktivoitu niiden luokse voi pikamatkustaa. Tämä helpottaa huomattavasti pelaamista, koska pelissä on todella paljon erilaisia sivutehtäviä ja monessa tarvitsee matkustaa hieman pidemmällekin. Samalla pelissä on paljon kerättävää ja voin kokemuksesta sanoa, että kaikkien keräämisessä menee todella paljon aikaa. Onneksi kaikkien sivutehtävien suorittaminen ja tavaroiden kerääminen on tehty hyvin hauskaksi, eikä se milloinkaan kyllästytä, vaikka voin myöntää, että pari sivutehtävää on tehty todella vaikeaksi tajuta, mutta onneksi tällä kertaa on apuna neuvoja antava patsas. Myös navigoinnin helpottamiseksi, eri alueiden karttoja voi ostaa 35-vuotiaalta ystävältämme Tingleltä, jonka unelmana on jonain päivänä päästä metsäkeijuksi. Peli sisältää muutenkin todella paljon mahtavaa ja hauskaa huumoria.

Kooloo-Limpah!

Eri naamioiden kerääminen ja käyttäminen on iso osa peliä. Pelissä voi saada kolme naamiota, joilla voi muuttua naamioiden edustamaksi hahmoksi. Nämä kolme hahmoa ovat Deku, Goron ja Zora. Pelissä on myös neljäs naamio mikä antaa käyttäjälleen uusia voimia, mutta siihen tarvitsee kerätä kaikki 24 muuta naamiota. Näillä lopuilla naamioilla ei pysty muuttumaan eri hahmoiksi, mutta niitä voi käyttää monilla eri tavoin hyödyksi. Esimerkiksi posteljoonin hatulla voi tutkia postilaatikoita ja pupunkorvilla voit juosta nopeampaa. Jokaisella naamiolla on oma hyötynsä pelissä ja joitakin voi käyttää tehtävien helpottamiseksi.

Pelissä ei kuitenkaan tarvitse itse pitää kirjaa kaikista suoritetuista ja suorittamattomista tehtävistä vaan peli pitää itse niitä ylhäällä ja niitä voi helposti katsoa pelissä olevasta muistikirjasta. Tämä on hyödyllinen lisä peliin, koska kaikenlaisia tehtäviä on paljon ja niistä voi mennä sekaisin helposti. Täältä löytää myös muiden hahmojen aikataulut ja ne auttavat tietämään, että milloin kukakin lähtee ulos tai milloin kukakin on missäkin.

Tässä uudessa parannellussa versiossa kaikki näyttää ja kuulostaa niin hyvältä ja kauniilta kuin vain osaisi Nintendolta odottaa. Kaikki paikat on pidetty samana, mutta pieniä muutoksia on myös tehty, kuten esimerkiksi pankkiirin paikkaa on muutettu, jotta sinne olisi nopeampi päästä. Vastus-tappeluita on myös muutettu hieman, mutta ei niin paljon, että se tuntuisi täysin erilaiselta tai helpommalta. Mutta vihdoinkin sain myös tähän peliin asian, jota toivoin jo alkuperäiseenkin versioon ja jota olen Zelda-sarjan peleissä harrastanut aina kun se vain on ollut mahdollista. Kalastus. Voi sitä onnen päivää kun huomasin, että mikäs paikka se tähän on tullut ja löysin sieltä kalastuspaikan ja niitä on vielä levitetty ympäri maailmaa. Huomasin taas kuluttavani tunteja pelkästään onkea heitellen, enkä malttanut lopettaa millään. Ja jos ihmettelette mikä tässä kalastuksessa oikein kiehtoo niin voinkin vain sanoa, että ette ole tainneet kalastaa Zelda-peleissä aikaisemmin ja nyt olisi viimein aika tehdä se.

Yhteenveto

The Legend of Zelda: Majoras Mask 3D on huolellisesti ja ajan kanssa tehty paranneltu versio alkuperäisestä klassikosta. Peli on kokonaisuudessaan saatu, äänimailmaansa myöten, tehtyä niin, että tuntuu kuin peli olisi julkaistu ensimmäistä kertaa vasta nyt, mutta se vain kertoo, kuinka hyvin vanha klassikko toimii vielä tänäkin päivänä. Kaiken lisäksi pääsimme viimein kokemaan kalastuksen jalon taidon Terminassa. En ole koskaan keksinyt alkuperäisestä pelistä mitään huonoa sanottavaa, eikä tämä peli muuta sitä vaan päinvastoin huomasin vain paljon uutta hyvää sanottavaa pelistä. Pelistä riittää iloa useammaksi kymmeneksi tunniksi ja kun kaikki on pelissä tehty niin on maailmassa vielä sen jälkeenkin mukava vaellella ja tutkiskella paikkoja. Pakko sanoa, että vaikka peli toimii ja tuntuu yhtä hyvältä, kuin alkuperäinenkin, niin pidän silti alkuperäisestä ihan hitusen enemmän, mutta uskon syynä olevan itse Nintendo 64 ja sen ohjain ja muisto siitä kuinka sitä olin nuorempana pelannut. Mutta tämä on kuitenkin ainoa syy. Pelin uusilla tuttavillakaan ei ole syytä pelätä tätä peliä, koska tämä paranneltu versio on tehty ensikertalaisille hyvin ystävälliseksi, mutta ei kuitenkaan liian, ettei tarvitsisi ollenkaan ajatella. Suosittelen jokaisen ostamaan tämän pelin heti kuin mahdollista olit sitten pelannut tätä aikaisemminkin ja ehdottomasti silloin, jos et ole vielä päässyt kokemaan alkuperäisen The Legend of Zelda: Majoras Maskin taikaa.