Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes on Nintendo EPD:n ja Grezzon yhteistyössä kehittämä peli, jonka on julkaissut Nintendo alustanaan Nintendo 3DS. Pelin pääpaino on moninpelissä, mutta onko peli kunniallinen osa The Legend of Zelda -sarjaa vai tahraako se sarjan maineen?

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes alkaa Hytopiasta, missä muoti on pakkomielle. Ilkeä noita kiroaa kuitenkin Prinsessan pitämään mustaa haalaria, eikä täten voi olla muodikas. Kuningas ilmoittaa etsivänsä sankaria, kuka pystyisi poistamaan kirouksen. Sankarimme saapuu kaupunkiin, josta peli sitten alkaa.

Muotitietoinen

Heti alussa sinulle opetetaan pukujen tärkeys ja niitä käytetään saamaan pieni etu kenttiin. Niistä voi myös olla haittaa, joten kannattaa valita varman päälle. Aluksi voit käyttää vain Hero's Tunickia, mutta pelin edetessä saat tavaroita, joiden avulla voit tehdä uusia kuteita. Pian sinut opastetaan kenttien peluuseen. Näitä suositellaan menemään kahden muun pelaajan kanssa, mutta pääset myös menemään kenttiä yksin milloin, joudut ohjaamaan jokaista kolmea hahmoa itse. Et tietenkään ohjaa kaikkia samaan aikaan vaan erikseen, jolloin kenttien läpäisy voi olla hiukan haastavaa. Moninpelissä jokainen pelaaja ohjaa itse omaa hahmoaan ja peliä voi pelata joko netin välityksellä tai lokaalina omilla konsoleillaan. Peli tukee myös Download Playta, joten kaikilla ei tarvitse olla peliä pelatakseen. Jokainen äänestää kenttää mitä haluaa pelata ja jos pelaajat eivät ole samaa mieltä kentästä arpoo peli jonkun niistä. Kun pelaamaan pääsee, kentästä löytää jonkinlaisen tavaran esimerkiksi pommin tai jousipyssyn, jota täytyy käyttää kentän selvittämiseen. Kaikilla voi myös olla erilainen esine, joten peli vaatii paljon yhteistyötä. Pelistä ei löydy minkäänlaista chat-mahdollisuutta, mutta alanäytölle on asetettu kahdeksan erilaista paneelia, joita käytetään ilmoittaakseen muille pelaajille aikeistaan. Kahdeksan ei kuulosta paljolta, mutta se on tarpeeksi kenttien läpäisemiseen. Eniten käytettävässä ilmoituksessa ehdotetaan Toteemin muodostamiseen, mitä joutuu hyödyntämään monissa tilanteissa. Tässä tilassa kaksi tai kolme pelaajaa on päällekkäin ja alimmainen liikkuu ja ylimmäinen voi käyttää aseitaan hyödyksi. Tätä käytetään esimerkiksi silloin, kun halutaan ampua jotain mikä on ylempänä. Kaikki pelaajat jakavat myös samat sydämet, joten pulmien ratkaisussa ja taistelussa ei kannata mennä soitellen sotaan. Jokaisen kentän lopuksi kukin valitsee yhden kolmesta arkusta. Yhdessä arkussa on aina jotain harvinaisempaa ja kahdessa paljon yleisempää tavaraa. Näitä käytetään vaatteiden valmistamiseen.

Leipää ja sirkushuveja

Muita pelaajia vastaan voi myös kilpailla Coliseum-moodissa. Tässä moodissa pelataan joko yksi vastaan yksi tai kolmen pelaajan tapauksessa kaikki vastaan kaikki ja tavoitteena on aiheuttaa toisille mahdollisimman paljon vahinkoa. Se kenelle aiheutettiin vähiten vahinkoa voittaa kisan ja saa täten harvinaisia materiaaleja, joita voi saada vain tästä pelimuodosta. Tämä on mukavaa pientä puuhattavaa muiden kenttien välissä. Kaupungilta löydät myös vaatekaupan sijasta muita pieniä putiikkeja esimerkiksi kyläkaupan, josta voit ostaa eri materiaaleja tai talon, jossa voi avata yhden arkun maksutta päivässä.

Kontrollit pelissä toimii hyvin, eikä niissä ole mitään kummallisempaa. Uusi toteemi muodostelma on helppo muodostaa vaikka aina silloin tällöin saattaa tulla pieniä väärinkäsityksiä muiden pelaajien kanssa, mutta yleensä joukussa on ainakin yksi johtaja, kuka opastaa peliä. Muuten pelissä on vain kaksi hyökkäysnappia ja juoksu- ja toimintanappi. Musiikit ovat tavallisesti hyvän kuuloisia ja niitä jaksaa kuunnella aina peliä pelatessa. Sama henkilö teki myös aikaisemmin Nintendo 3DSlle julkaistuun The Legend of Zelda: A Link Between Worldsiin musiikit, jolta peli myös näyttää. Peli on selvästi ottanut tyylinsä edelliseltä Zelda-peliltä, mikä ei ole huono asia sillä peli näyttää upealta. 3D-efekti toimii myös hyvin mikä ei ole ihme ottaen huomioon Nintendon aikaisempien pelien 3D-efektin hyödyntämisen.

Yhteenveto

The Legend of Zelda: Triforce Heroes on todella vankan oloinen peli, joka ansaitsee paikkansa Zelda-sarjassa. Peliä on hauska pelata yksin tai muiden kanssa, mutta tottakai mieluiten muiden ihmisten kanssa. Peli on helppo oppia ja sisältää hauskan tunnelman, mikä auttaa myös uusia pelaajia nauttimaan pelistä. Musiikki ja grafiikka on myös todella miellyttäviä. Coliseum-moodi tuo myös mukavaa välipurtavaa peliin. Pelistä ei myöskään lopu nopeasti tekeminen, jos haluaa valmistaa kaikki puvut. Suosittelen peliä kaikille Zelda-sarjan faneille ja oikeastaan kaikille muillekin, ketkä tykkäävät lähteä seikkailemaan yksin tai joukossa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.