Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

The World Ends with You: Final Remix

Vuonna 2007 julkaistu The World Ends with You keräsi paljon suosiota ja kehuja Nintendo DS:llä. Saimme vihdoinkin pelistä uudelleenjulkaisun Nintendo Switchillä julkaistun The World Ends with You: Final Remixin kautta. Onko peli kuitenkin vieläkin hyvä tarinaltaan ja onko peli saatu toimimaan hyvin, kun enää ei ole käytössä stylusta vai eikö pelin tarina toimi enää yhtä hyvin kuin ennen ja onko pelimekaniikka tehty aivan liian monimutkaiseksi?

Täällä taas

Peli alkaa Shibuyasta, jossa päähahmo, Neku, löytää pinssin. Yhtäkkiä hänen kimppuunsa hyökkää hirviöitä ja Neku joutuu pakenemaan paikalta. Pian Neku tapaa tytön nimeltä Shiki ja liittoutuu hänen kansaa. Tämän jälkeen Neku kukistaa hirviöt ja saa tietää, että on mukana Reapers Game -nimisessä kisassa. Hänen täytyy selvitä seitsemän päivää ja suorittaa jokaisena päivänä erilainen tehtävä tai muuten hänet pyyhitään pois. Kaikki on vielä sekavaa, mutta Neku päättää suorittaa tehtäviä ja samalla ottamaan selkoa miksi ja miten hän on kisassa mukana. Tarina on todella hyvin tehty ja peli paljastaa pikkuhiljaa uutta tietoa ja samalla pitää osan tiedosta mysteerinä. Tarina on myös todella hyvin jaksotettu ja aina jää janoamaan lisää tietoa ja sitä annetaan juuri oikean verran. Hahmot tuovat myös peliin ja tarinaan todella paljon sisältöä ja hahmot ovat onnistuneesti tehty. Tarinaan on myös lisätty Final Remixin kautta uusi epilogi, joka tuo tarinaan uutta sisältöä, mutta tästä en aio kertoa sen enempää.

Muodikasta

Seikkailet Shibuyassa ja voit alueiden tutkimisen lisäksi ostaa kaupoista erilaisia asusteita, ruokaa tai pinssejä, lukea muiden ihmisten ajatuksia tai otella hirviöitä eli Noiseja vastaan. Kaupassa käynti on yksinkertaista, mutta tiettyjä esineitä ei voi ostaa rahalla. Jotkut esineet ovat Quest-esineitä, joita voi saada vain, kun keräät tiettyjä esineitä taisteluista tai joita saat pelin edetessä. Kaupat kertovat myös hieman lisää tietoa tietyistä vaatteista ja samalla avaavat jonkin uuden taidon, joka nostaa esimerkiksi terveyttä tai hyökkäystä. Kauppiaat avaavat enemmän taitoja vaatteissa mitä enemmän ostat tuotteita. Ruokaa voi syödä vain tietyn verran päivässä ja ruuan avulla voi nostaa esimerkiksi terveyttä tai puolustusta. Kun olet syönyt tarpeeksi ruokaa, sinun täytyy odottaa 24 tuntia. Lukemalla toisten ajatuksia voit saada pientä nippelitietoa heidän elämästään tai yleensäkin elämästä Shibuyan alueella. Pelin edetessä voit saada myös tiettyjä avainsanoja käyttöösi, joita voit syöttää toisten ihmisten mieleen ja tällä tavalla voit ratkaista erilaisia pulmia.

Shibuyan kuningas

Taisteluissa sinun täytyy käyttää erilaisia pinssejä hyökkäämiseen. Pinsseillä on erilaisia vaikutuksia ja hyökkäystyylejä. Peliä tosin pelataan liiketunnistuksen tai Switchin kosketusnäytön avulla ja pinsseillä voi hyökätä esimerkiksi osoittamalla vihollista ja painamalla nappia tai sivaltaen vihollista. Pelatessasi Joy-Conilla ruudulla on kursori, joka toimii tavallaan kuin sormi tai DS:llä stylus. Voit myös käskeä kumppaniasi hyökkäämään vihollisen kimppuun ja oikeassa yläkulmassa on Sync-mittari, joka kasvaa, kun sinä ja kumppanisi iskette samaan aikaan. Kun mittari on täysi, voit iskeä erikoisiskun, joka vahingoittaa kaikkia vihollisia. Joudut tekemään pienen minipelin, jossa sinun täytyy löytää kaksi korttia, jotka ovat samanlaisia kuin mallina oleva kortti. Tässä minipelissä kannattaa olla hereillä, sillä kortit vain vilahtava ruudulla ja aina kun onnistut, voimakkuus nousee ja jos valitset väärin, se laskee. Saat alussa käyttää vain kahta pinssiä tappelussa, mutta pelin edetessä voit käyttää enemmän pinssejä ja niitä voi vaihtaa valikosta. Tappeluista voit saada uusia pinssejä, joista tiettyjä voi myydä ja kokemuspisteitä hahmolle ja pinsseille. Hahmon tason noustessa hahmo vahvistuu hieman, mutta voit vaihtaa tasoasi alaspäin. Tämän avulla saat vihollisilta enemmän tavaroita. Voit kuitenkin, muuttaa tasoasi takaisin ylöspäin, jos taisteluista tulee liian vaikeita. Voit myös valita useampia vihollisia taisteltavaksi, jolloin taistelut käydään erissä. Tällöin viholliset vahvistuvat aina uudessa erässä, mutta saat myös paljon enemmän esineitä. Taisteluita voi myös pelata Co-oppina, jolloin toinen pelaaja ohjaa toista hahmoa. Taistelut on todella hyvin tehty ja niitä on viihdyttävä ja helppo pelata. Tason laskeminen ja vihollisten yhdistäminen on myös todella mukava idea ja nopeuttaa todella paljon pinssien saantia ja kokemuspisteiden saantia.

Heittämällä voittoon

Kontrollit toimivat todella hyvin pelatessa peliä Switchin kosketusnäytöltä tai Joy-Con ohjaimella. Kosketusnäytöltä pelaaminen on hyvin yksinkertaista, koska liikkuminen ja taisteleminen tapahtuu sormen avulla. Joy-Con ohjaimella pelaaminen voi tuntua ensiksi oudolta, mutta sitä oppii käyttämään todella nopeasti ja se on hyvin yksinkertaista. Liikkumisen voi myös hoitaa tatin avulla seikkaillessa, mutta taisteluissa liikutaan kursorin avulla. Pelissä on onnistuttu korvaamaan todella hyvin DS:n Styluksen käyttö Joy-Conin liikeohjauksen avulla. Tämän avulla peliä on myös yksinkertaista pelata, sillä pelissä on pakko käyttää vain kahta nappia tai kosketusnäyttöä. Erilaisia pikanappeja on toki, kuten nappi, jolla pääsee nopeasti valikkoon, mutta niitä ei ole pakko painaa. Peli näyttää todella hyvältä ja alueet, viholliset ja hahmot ovat todella omaperäisen näköisiä. Peli käyttää omanlaista piirrostyyliä ja tämän avulla peli saa uniikin luonteen. Peli näyttää myös aivan uudelta peliltä ja kaikki on oletettavasti tehty uudestaan DS-versiosta tai sitten alkuperäinen materiaali oli jo valmiiksi todella hienon näköistä. Musiikki on myös uskomattoman hyvää ja se on vanhentunut yllättävän hyvin. Pelissä voi valita alkuperäisen ja remixatun musiikin välillä ja molemmat kuulostavat todella hyvältä. Musiikki on hyvin monipuolista, mutta pelistä löytyy paljon elektronista tai vaihtoehtorockia, joissa on joskus hieman hip-hop vaikutteita. Musiikkia voisi osittain verrata Jet Set Radion musiikkiin.

Yhteenveto

The World Ends with You: Final Remix on kaikin puolin hiottu teos, joka sisältää kiinnostavan ja syvällisen tarinan, mielenkiintoisia ja omaperäisiä hahmoja, toimivan taistelusysteemin, hienon maailman ja fantastisen musiikin. Tarina on vieläkin hauska, herkkä ja mielenkiintoinen ja hahmot tuovat tarinaan todella paljon lisää. Taistelusysteemi toimii myös todella hyvin, pelasi peliä sitten Joy-Conilla tai kosketusnäytöllä. Maailma on hienon näköinen ja piirrostyyli antaa pelille omanlaisensa luonteen. Musiikki kiteyttää hyvin pelin luonnetta ja tunnelmaa ja se on todella mukavaa vaihtelua muiden pelien musiikkiin verrattuna. Uusi epilogi jatkaa myös tarinaa, joten DS-version pelaajat saavat myös jotain uutta. Suosittelen peliä kaikille, joita edes etäisesti kiinnostaa tämän kaltaiset pelit, sillä tämä peli kannattaa kokea. Nyt voi vain toivoa, että pelistä julkaistaisiin viimeinkin jatko-osa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.