Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection on Ps4:lle remasteroitu kokoelma Naughty Dogin kehittämistä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisemista kolmesta ensimmäisestä Uncharted pelistä. Jokaista peliä on graafisesti paranneltu, mutta onko peli ostamisen arvoinen niille, jotka ovat jo kertaalleen kokenut Nathan Draken seikkailut Ps3:lla?

Käsittelen tässä arviossa vain peleihin sisälletyt parannukset ja muutokset alkuperäisiin peleihin verrattuna ja en käsittele itse pelien tarinoita. Kokoelmaan sisältyy siis ensimmäisestä Uncharted pelistä kolmanteen ja uusimpaan osaan. Jokaiseen peliin on lisätty uusia trophyja, valokuvatila, kaksi uutta vaikeustasoa ja Speed run -moodi. Jokaiseen peliin on erikseen lisätty muutamia erillisiä trophyja, jotka eivät kuitenkaan ole pakollisia Platina-trophyn saamiseksi. Pelistä löytyy myös Sonyn yksinoikeuspeleistä tuttu valokuvatila, jolla saa tallennettua tilanteen kuin tilanteen filmille. Valokuvatila löytyy myös runsaasti erilaisia efektejä ja filttereitä, joilla saa kuvaan uutta ilmettä. Tutkimusmatkailija ja brutaali -vaikeustasot ovat myös uusia lisäyksiä peleihin, joista ensimmäinen on helpoin vaikeustaso, jonka avulla kuolemista ei tarvitse pelätä ja se on tarkoitettu niille, jotka haluavat nauttia vain tarinasta. Toinen vaikeustaso taas haastaa pelaajaa kunnolla ja kuolema tulee hyvinkin nopeasti ellei ole varovainen. Brutaali-vaikeustason saa tosin avattua vasta, kun on mennyt pelin Murskaava-vaikeustasolla läpi, joka on toisiksi vaikein vaikeustaso. Speed run tai jatkuvassa nopeuspelissä yritetään mennä peli mahdollisimman nopeasti läpi. Samalla jokaisessa pelin osassa on aikalaskuri, jota voi verrata helposti ystävien tuloksiin. Peleissä voi myös avata erilaisia asusteita, jotka voi pukea Nathan Draken päälle.

Kaunein peli ikinä?

Pelejä on myös graafisesti paranneltu HD-grafiikasta Full HD-grafiikkaan ja 30 fps:n sijasta pelit pyörivät 60 fps:nä. Grafiikan parantelua ei näy hirveän selvästi, paitsi ensimmäisessä pelissä. Siinä tekstuureja on paranneltu näyttävämmäksi ja valotusta paranneltu. Kahta muuta peliä on myös paranneltu, mutta niitä ei huomaa helposti. Tämä voi toki johtua siitä, että niitä ei voitu parannella enää hirveästi varsinkin, kun kolmas osa oli jo todella näyttävä. Tärkeämpänä uudistuksena on kuitenkin pelien pyöriminen 60 fps:nä ja se on peleissä tehty onnistuneesti. Pelien fps ei putoile juuri ollenkaan ja sulavasta 60 fps:stä saa nauttia koko pelin ajan. Kontrolleja ei ole oikeastaan paranneltu, mutta ne toimivat kuitenkin hyvin ja sulavasti. Kameran ohjausta ja tähtäämistä on paranneltu hiukan, mutta sen eroa ei oikeastaan huomaa. Mainitsemisen arvoista vielä on kuitenkin audioulostulon asetukset, joissa voit halutessasi optimoida äänien ulostulon todella tarkasti ja samalla voit määrittää minkä asteen kulmassa kaiuttimesi on sinuun nähden. Näin tarkkaa säätämistä olen nähnyt todella harvoin, jos koskaan. Moninpeli on myös poistettu kokonaan kaikista peleistä, mutta se on mielestäni vain hyvä asia moninpelin ollessa hyvin tylsä muutenkin.

Yhteenveto

Uncharted: The Nathan Drake Collection on onnistuneesti remasteroitu kokoelma kolmesta Uncharted pelistä. Vaikkei pelit näytä visuaalisesti päivitetyiltä, ensimmäistä peliä lukuunottamatta, mutta sulava 60 fps tuottaa mukavan pelinautinnon. Uudet vaikeustasot ja jatkuva nopeuspeli tuovat peleille paljon vaihtelevuutta ja peleistä saa yhä enemmän irti ja ne soveltuvat yhä laajemmalle yleisölle. Vaikka pelit näyttävät ja tuntuvat hienommalta niin ei kokoelmaa kuitenkaan kannata ostaa, jos on pelannut jo kaikki Uncharted-pelit läpi, mutta jos pelisarja on täysin tuntematon ja varsinkin, jos Uncharted 4 haluttaa tulevaisuudessa kannattaa peli käydä poistamassa kaupan hyllystä, kun Uncharted 4: A Thief's End Multiplayer Beta tulee pelin mukana ja sitä voi pelata sen ilmestyessä.