Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

WarioWare Gold

Wario on palannut 300 minipelin kanssa. Luvassa on niin uusia kuin vanhojakin minipelejä, mutta onko näitä hullunkurisia minipelejä vieläkin hauska pelata vai olisiko aika keksiä jotain uutta?

Helppoa rahaa

Wario päättää varastaa kultaisen ruukun temppelistä, mutta huomaa pian, että häneltä on rahat loppu. Wario päättää keksiä nopean ja helpon tavan tehdä rahaa ja mikä sen parempi vaihtoehto kuin tehdä uusi peli. Wario julistaa turnauksen, jonka osallistumismaksu on 10000 kultakolikkoa, mutta se, joka onnistuu voittamaan kaikki minipelit, saa itselleen miljoonan. Sinulla on sopivasti tarvittavat rahat, joten mikset osallistuisi turnaukseen. Tarina on hyvällä huumorilla tehty ja vaikka se on täysin turha, sen parissa on mukava nauraa aina silloin tällöin.

WarioWare Goldissa on 300 erilaista minipeliä ja neljä erilaista pelityyliä. Minipeleissä on muutama sekunti aikaa läpäistä ne ja riippuen minipelistä ne pitää läpäistä joko painamalla nappeja, kääntämällä konsolia, käyttämällä stylusta tai puhaltamalla mikrofoniin. Tarinapelimuodossa on viisi kenttää, jotka keskittyvät yhteen pelityyliin paitsi mikrofoniin puhaltamiselle, sillä se tulee vasta lopussa esille. Tarinapelimuoto on enemmänkin pelin tutoriaali, mutta tarinapelimuodon hahmot ja tarinat ovat mukavaa ja hauskaa seurattavaa. Kentissä sinun täytyy päästä tietyn monta minipeliä läpi hyvin nopealla tempolla ja lopussa tulee vastus minipeli. Kenttien minipeleissä on yleisesti myös tietty teema, joka liittyy kyseisiin hahmoihin. Kentissä sinulla on neljä elämää, joten voit mokata kolme kertaa ennen kuin häviät. Voit myös kuluttaa rahaa jatkaaksesi, mikäli häviät. Peli periaatteessa alkaa vasta, kun tarinapelimuoto on läpäisty ja tässä ei mene paria tuntia pidempään. Pelistä löytyy myös haaste-pelimuoto ja erilaisia tehtäviä. Tehtävissä sinun täytyy yleisesti vain saada tietyn verran pisteitä tietyissä minipeli kentissä ja suorittamalla näitä saat rahaa. Rahalla voi ostaa kapseleita, joista saat satunnaisia esineitä, videoita ja minipelejä. Haaste-pelimuodossa voit pelata erilaisia minipelejä, joihin liittyy erilaisia ehtoja. Esimerkiksi häviät yhdestä mokasta tai Wario häiritsee sinua samalla kuin pelaat. Pelissä on myös tavallisempia minipelejä, kuten esimerkiksi Minigolf. Kaikki minipelit ovat hyvin omalaatuisia ja outoja, mutta samalla hyvin viihdyttäviä. Minipeleissä täytyy keskittyä tarkasti varsinkin, kun kaikki pelityylit laitetaan sekaisin.

Kääntäen ja vääntäen

Kontrollit toimivat hyvin minipeleissä, riippumatta pelityylistä. Peli antaa myös juuri sopivasti aikaa valmistautua seuraavaan minipeliin, mutta ei liikaa, ettei ehdi rentoutua. Pelissä ei ole ollenkaan 3D-efektiä, mikä on hyvin ymmärrettävää, sillä se ei mahdollisesti toimisi kovinkaan hyvin, koska kuva vaihtuu koko ajan ja kääntelet konsolia. Peli näyttää todella värikkäältä ja mukavalta ja kaikki hahmot on todella hyvin tehty. Musiikki on myös todella mukavan kuuloista, vaikka sitä ei aina ehdi kuunnella kuin pari sekuntia. Warion ja muiden hahmojen ääninäyttely on myös tehty todella osuvasti ja ääninäyttelijät eläytyvät hyvin rooleihinsa. Peli tukee myös amiiboja ja Wario piirtää sinulle kuvan kyseisestä amiibosta ja saat tämän avulla myös rahaa. Voit myös haastaa kaverin minipeleissä, mutta hänellä täytyy olla oma kopio pelistä.

Yhteenveto

WarioWare Gold on viihdyttävä paketti, joka sisältää kaiken mitä WarioWare-peliltä voisi toivoa. Lukuisten minipelien ja pelimuotojen kanssa viihtyy todella pitkään ja pelin pariin on mukava palata aina silloin tällöin. Nopeatempoinen pelimekaniikka ja erilaiset pelityylit takaavat, ettei peliin kyllästy hetkessä. Tarinapelimuoto on todella hauska kokemus, vaikka se onkin lyhyt, mutta sen jälkeen avautuu paljon uutta hauskaa pelattavaa. Kontrollit toimivat hyvin, mutta pelissä ei ole 3D-efektiä, mutta tämä on ymmärrettävää. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä ja hahmot ja heidän ääninäyttelijänsä tekevät pelistä todella hauskan. Suosittelen peliä kaikille, jotka haluavat hieman hullunkurisempaa pelattavaa, niin pienissä kuin isommissakin erissä. Joten käväise ostamassa peli ja tue samalla Warion rahakukkaroa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.