Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 on epäsuora jatko-osa, jossa pelityyli on pysynyt ennallaan ja hakkerointi on vieläkin suuressa osassa. Hakkerointiin on panostettu hieman enemmän tällä kertaa, mutta pystyykö se tuomaan pelille lisää mielenkiintoisuutta vai kaatuuko peli muiden osa-alueiden epäonnistumiseen?

Nimettömät

Watch Dogs 2:n tarina alkaa, kun päähenkilö Marcus yrittää poistaa itsensä tietoja ctOS 2.0:n tietokannasta, sillä ctOS 2.0 on lavastanut hänet rikolliseksi. Tämä tekee vaikutuksen hakkerointi ryhmä DedSeciin ja Marcus liittyy heihin kukistaakseen ctOS 2.0 ja Blumen, joka on ctOS:n takana. Tarina on Watch Dogs 2:ssa alusta loppuun keskivertoa huonompi. Peli alkaa hyvin tavanomaisesti ja etenee siitä hyvin arvattavasti, jolloin tiedät jatkuvasti mitä seuraavaksi tapahtuu. Peli on myös jaksotettu todella huonosti ja tarinankerronnassa on myös epäonnistuttu. Pelin lopusta en aio kertoa mitään, mutta viimeisten tuntien aikana tarina alkoi vajoamaan entistä enemmän ja oli selvästi pelin pohjakosketus.

Pelattavuus on samankaltaista kuin ensimmäisessä osassa. Peli on kolmannesta persoonasta kuvattu avoimen maailman peli, joten sinun täytyy matkustaa pitkin San Franciscoa tehtävien, kerättävien esineiden ja aktiviteettien takia. Pelistä löytyy onneksi Fast Travel -toiminto, jolla voit matkustaa nopeasti paikasta toiseen. Suoraan tehtävään ei voi kuitenkaan matkusta, mutta aina voi valita jonkun kaupan sen läheisyydestä. Tämä on onni, koska ajaminen ei ole pelissä kovin hyvin toteutettu. Auto kääntyy pienellä viiveellä ja hyvin tervaisesti. Pakollisia ajokohtauksia ei ole onneksi kovin monta. Aktiviteetteja löytyy myös, mutta niiden tarjonta on todella köyhää. Pelistä löytyy ainoastaan erilaisia ajokisoja. Voit ajaa autolla, moottoripyörällä, dronella, veneellä tai kart-autolla kisaa aikaa vastaan. Autolla ajaessa yrität miellyttää matkustajaa ja saada mahdollisimman hyvän arvosanan. Joskus matkustaja haluaa paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti, kun taas joskus haluaa mennä mahdollisimman monesta hyppyristä. Muissa kisoissa ajat yksin aikaa vastaan, paitsi kart-autolla ajaessa tai veneellä seilatessa, jolloin sinun täytyy päästä ensimmäisenä maaliin. Voit myös ottaa itsestäsi kuvan tietyissä paikoissa, mutta tämä on hyvin minimaalinen aktiviteetti. Pelistä löytyy myös sivutehtäviä, mitkä ovat kuin päätehtävät, mutta pienemmässä mittakaavassa. Sivutehtävät ovat mukava ajanviete, jos haluaa lisää tehtäviä peliin. Tehtävät koostuvat yleisesti, jonkin tietyn asian hakkeroinnista. Joskus voit hakkeroida kohteen kaukaa, mutta usein sinun täytyy itse löytää tiesi kohteelle. Tehtävissä ei ole hirveästi vaihtelua ja suurin osa tehtävien tavoitteesta on tietyn kohteen hakkerointi. Tietyissä tehtävissä sinun täytyy neutralisoida kohde tai kaapata auto tai jokin muu kohde, mutta tämä on harvinaisempaa.

Hakkeroidakko vai eikö?

Pelin taisteluosioissa voit valita menetkö paikan räiskien vai hiiviskellen läpi. Hiiviskely on moninkerroin mielenkiintoisempaa kuin räiskiminen, sillä voit hakkeroida räjähteitä ja elektroniikkaa räjähtämään ja tätä kautta pääset tehtävän huomaamatta läpi. Alkupuoliskolla räiskiminen ei ole kovin järkevä vaihtoehto, mutta loppupuoliskolla se on selvästi nopeampi tapa päästä tehtävä läpi, sillä osaat siinä vaiheessa taitoja, joilla voit lamaannuttaa viholliset helposti. Tietyt tehtävät ovat kuitenkin naurettavan helppoja hakkeroinnilla. Yhdessä tehtävässä minun piti varastaa auto ja hakkeroin auton kulkemaan taaksepäin ja kun auto oli kohdilla, nappasin auton ja lähdin karkuun kenenkään huomaamatta. Valitettavasti hakkerointi ei ole hirveän monipuolista, sillä kohteilla on yleisesti yksi tai kaksi hyödyllistä hakkerointi toimintoa, kuten vihollisen häiritseminen tai houkutteleminen. Joissain kohdissa pääset myös ratkomaan pulmia hakkeroinnilla. Sinun täytyy saada sähkö kulkemaan paikasta A paikkaan B. Tämä on samantapaista pulmanratkontaa, kuin ensimmäisessä osassa paitsi sähkö kulkee tällä kertaa rakennuksia pitkin ja sinun täytyy kulkea eri paikkoihin nähdäksesi johdot. Tämä vaikutti aluksi hyvin mielenkiintoiselta, mutta pelin edetessä se alkoi maistumaan puulta. Voit myös käyttää radio-ohjattavaa autoa tai dronea apuna, mutta ne toimivat alussa vain tiedustelu välineinä ja voit päivityksen avulla antaa niille esimerkiksi lamauttimen tai kaiuttimen. Joudut avaamaan suurimman osan hakkerointi ominaisuuksista päivitysten kautta, joita voit ostaa seuraajien avulla. Seuraajat toimivat kokemuspisteinä ja saat niitä tehtävistä ja aktiviteeteistä.

Kontrollit toimivat pelissä hyvin lukuunottamatta ajamista. Pariin otteeseen hahmo ei suostunut menemään suojaan, mutta tätä tapahtui harvoin. Kontrollien suurin ongelma tuli kuitenkin siitä, ettei tähtäysavustusta saanut kokonaan pois ja olen itse tottunut pelaamaan pelejä ilman sitä. Välillä tuli ongelmia, kun yritin ampua tiettyyn kohtaan, mutta tähtäin hakeutui automaattisesti lähimpää vihollista kohden. Olen huomannut, että Ubisoftin peleissä tämä on toistuva ongelma. Toinen Ubisoftin toistuva ongelma on tekstitykset. Tämä peli ei sitä muuta, vaan tekstitykset menevät välillä aivan omia aikojaan. Peli näyttää myös hyvin tavanomaiselta, mikä ei ole huono asia. DedSecin tiedotusvideot näyttävät myös hyvin tavanomaiselta ja tässä olisi voitu käyttää paljon enemmän mielikuvitusta. Tiedotusvideot ovat värittömiä ja pikselöityjä videoita, jotka vaikuttavat amatöörin tekemältä. Muutamissa välivideoissa hahmot myös katselivat aivan väärään suuntaan elottomilla silmillä, mutta pelin edetessä tämä korjaantui. Muutamassa välivideossa tuli esille myös tekstuuri bugeja, jotka aiheuttivat kuvan pikselöitymisen. Aluksi pohdin voisiko tämä olla tarkoituksella tehty, mutta tämä tapahtui aina vain yhden kuvakulman ajan ja se ei sopinut millään tavalla kohtaukseen. Muissakin välivideoissa oli aina joskus pikselöitymistä, mutta sen pystyi helposti erottaa oliko tämä tehty tarkoituksella. Musiikista on vaikea sanoa mitään sillä pelistä löytyy hip hoppia, klassista, elektronista, punkkia, poppia ja rokkia, joten jokaisella on oma mieltymyksensä. Itse pidin mielelläni musiikin kokoajan päällä, sillä pelistä löytyy Megadethin Fatal Illusion ja Judas Priestin Turbo Lover.

Taustahahmot

Pelin toinen suuri kompastuskivi on hahmot. Pelin pää- ja sivuhahmot ovat todella huonosti tehty. Hahmojen rakentaminen on alusta alkaen tehty huonosti, joka johtaa siihen ettei hahmojen kohtalosta, ongelmista tai saavutuksista voisi välittää pätkääkään. Kaikki DedSecin jäsenet ovat mieleltään pieniä lapsia, joita ei vahdi kukaan. Ihmettelen todella paljon kuinka DedSec on pysynyt piilossa, sillä he tekevä jatkuvasti isoja virheitä ja mainitsevat olevansa DedSecin jäseniä. Tämän kaiken kruunaa todella huono huumori, jota kuulee jatkuvasti. Onneksi loppupuolella vitsit harvenevat. Pelin hahmoista kerrotaan todella vähän, joten heihin ei synny minkäänlaista sidettä tai saa tietoa miksi he haluavat kaataa ctOS:n niin kovasti.

Pelistä löytyy kolme erilaista moninpeli muotoa. Erilliset co-op tehtävät, toisen peliin tunkeutuminen ja palkkionmetsästäjä. Co-op tehtävät ovat hyvin yleisiä ja lyhyitä tehtäviä, joissa täytyy tuhota tai hakkeroida tietty kohde. Näitä tehtäviä voi myös pelata yksin. Toisen peliin tunkeutuminen taas on vain, että toinen pelaaja tulee peliisi ja yrittää hakkeroida puhelimesi. Sinun taas täytyy löytää ja tappaa toinen pelaaja. Palkkionmetsästäjässä taas yhdestä kolmeen pelaajaa voi tulla metsästämään sinua, mikäli olet aiheuttanut paljon tuhoa. Myös sinun puolellesi voi tulla pelaajia. Tehtävänä on tappaa toinen tai paeta niin kauan, kunnes palkkio menee umpeen. Nämä moninpeli muodot eivät ole mitään ihmeellistä, mutta minulla oli todella vaikea löytää pelisessioita useista yrityksistä huolimatta, sillä joko kukaan ei pelaa peliä vielä tai sitten kaikilta muilta on laitettu nämä pois päältä. On mahdollista myös, ettei moninpeli toimi vielä kunnolla ja sitä päivitetään tulevaisuudessa.

yH733Nv370

Watch Dogs 2 on selvästi hätäisesti tehty peli, joka tuhoaa kaiken, mikä oli edellisessä osassa hyvää. Vaikka peliä ei vertaisi edelliseen osaan, se silti osoittautuisi vain kiirehdityltä kyhäelmältä, jossa ei mikään tuntunut onnistuvan. Tarina on todella huonosti tehty ja hahmot ovat alkeellisesti rakennettu. Hahmojen kohtalosta ei pysty välittämään, sillä heistä annetaan todella vähän tietoa ja he kertovat todella huonoja vitsejä. Kontrollit toimivat suhteellisen hyvin, mutta ajaminen on tervaista. Taisteluosioissa saa valita meneekö räiskien sisään vai hiipiikö takaovesta. Valinnanvapauden antaminen on hyvä asia, mutta loppua kohden sillä ei oikeastaan ole väliä, sillä olet tarpeeksi vahva ja taidokas, että tehtävät menee hujauksessa läpi. Tämä peli ei myöskään pysty paeta kahdelta Ubisoftin ongelmalta. Tähtäysavustusta ei saa pois päältä ja tekstitykset menevät usein omia aikojaan. Pelistä löytyy tottakai bugeja, mutta niitä ei tapahdu läheskään niin usein kuin voisi olettaa. Välivideoissa tapahtuu oudosti välillä ihmeellisiä tekstuuri bugeja, missä ruutu pikselöityy oudosti. Musiikki on suhteellisen monipuolista genren puolesta, mutta valitettavasti kappaleita ei ole niin paljon kuin toivoisi. Itse en löytänyt moninpelaamista hirveän nautittavana, mutta siinä ei itsessään ole mitään vikaa ja voi olla mukavaa pelattavaa, jos pelaajia löytyisi. Lopuksi pelin suurin myyntivaltti eli hakkerointi. Hakkerointi on mukava ominaisuus pelissä ja alueita on kiva tutkia etukäteen ja suunnitella miten viholliset saisi neutralisoitua pelkän hakkeroinnin avulla. Valitettavasti se käy todella nopeasti tylsäksi ja erilaisia hakkerointi taitoja on suhteellisen vähän. Varsinkin pelin loppupuolella paikat pääsee nopeasti läpi, jolloin hakkeroinnista ei jaksa hirveästi välittää. En osaa suositella peliä kenellekään, sillä jos ensimmäinen osa kiinnosti ja haluat lisää hakkerointia, suosittelen pelaamaan sen pelin uudestaan läpi. Jos hakkerointi teema kiinnostaa ja et ole pelannut ensimmäistä osaa, niin pelaa mieluummin se ja jätä tämä peli kokonaan ostamatta. Valitettavasti pelin paras puoli oli, että koiria voi silittää ja se saa aina iloiseksi.

Kiitos Visionistille pelin arviokappaleesta.