Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

WWE 2K17

WWE 2K17 on pellepainin tämän vuotinen panos videopelikulttuuriin. Monena vuotena olemme saaneet päivitetyn version WWE 2K -peleistä, mutta olisiko tänä vuonna aika saada jotain uutta ja ihmeellistä vai pitäisikö päivitys kannattanut jättää tänäkin vuonna tekemättä?

Tusinatavaraa

WWE 2K17:ssä on neljä eri pelimuotoa. Yksittäisten otteluiden pelaaminen, MyCareer, WWE Universe ja Online. Yksittäisten otteluiden pelaaminen on yksiselitteistä. Valitset millainen ottelu on, kuten yksi vastaan yksi, Fatal 4-Way tai Royal Rumble ja tämän jälkeen voit valita säännöt, kuten TLC tai Hell In A Cell. Voit myös muokata missä ottelu pidetään ja valita erikoistuomarin halutessasi. Pelistä on valitettavasti karsittu lajeja, sillä en nähnyt First Blood sääntöä ollenkaan pelissä. MyCareerissa taas luot oman hahmon ja muokkaus vaihtoehtoja on paljon voit valita todella monesta eri vaihtoehdosta. Valitettavasti paikkoja mitä voit muokata ei ole hirveemmin verrattuna aikaisempaan osaan, mutta tämä riitti itselleni mainiosti. Kun hahmo on luotu, pääseekin itse tarinan kimppuun. Tarina on täysin samanlainen kuin aikaisemmissakin osissa, mutta sitä on hieman muutettu antamaan illuusio siitä, että se olisi erilainen. Olet aloittelija ja haluat päästä huipulle. Tämä on kaikki mitä tarinasta tarvitsee tietää. Alussa on tutoriaali, jossa opetettiin kuinka lukosta pääsee irti ja peli opetti vastaiskun vasta sen jälkeen, kun olin pari minuuttia miettinyt miten se tehtiin ja siinä ajassa samalla oppinut sen itse. Pelissä on siis todella huono tutoriaali ja kaikki pitää oppia itse. Otteluiden välillä voi myös käydä parantamassa mainettaan tai haastaa riitaa toisen hahmon kanssa. MyCareer -pelimuoto ei itsessään ole muuta kuin otteluiden pelaamista peränjälkeen. Tämä pelimuoto on myös todella tylsää pelattavaa, mikäli oman hahmon kehittäminen ei kiinnosta yhtään. Jos MyCareer pelimuodon on jo kokenut aikaisemmissa osissa, ei tässä ole mitään uutta.

WWE Universe taas imitoi WWE universumin viikoittaista otteluohjelmaa ja tämä pelimuoto on tarkoitettu enemmänkin kaikista suurimmille WWE faneille, jotka haluavat kokea viikottaiset tapahtumat itse. Voit toki myös hieman, muuttaa otteluita esimerkiksi päättämällä tuleeko joku tietty hahmo auttamaan toista ottelijaa ottelun aikana. Voit itse otella kenellä tahansa matsiin osallistujalla. Tästä pelimuodossa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta lajin fanit voivat tykätä siitä. Sitten pääsemmekin pelimuotoon, joka on ollut aina pelisarjan hirveimpiä puolia ja valitettavasti se on tänäkin vuonna yhtä hirveä. Onlinessa on 2K Tonight ja WWE Live -muoto. 2K Tonight antaa sinulle kolme eri ottelua ja sinun pitää aina voittaa edellisessä ottelussa päästäksesi seuraavaan. WWE Live on taas tavallinen moninpeli, jossa valitset matsin ja odotat osallistujia. Valitettavasti Online on täysin pelaamis kyvytön pelimuoto, sillä pelisarjassa ei ole vieläkään onnistuttu saamaan nettipeliä toimimaan moitteettomasti. Kaikki komennot tulevat jäljessä, mikä tarkoittaa, että jokaiseen tilanteeseen pitää ottaa todella paljon ennakkoa. Huomasin myös, että jokaisella vastustajallani oli sama ongelma ja yhdessäkään ottelussa viive ei ollut korjaantunut vaan pysyi jatkuvasti samana. Oletin, että tämä olisi ollut korjattu yli 11 gigan päivityksen ansiosta, mutta näin ei ollut tapahtunut.

Kontrollit ovat pelissä suhteellisen hyvät. Suurin aika menee kuitenkin niiden opetteluun huonon tutoriaalin ansiosta. Pelissä on myös todella paljon bugeja, jotka aiheuttavat pientä hupia, kun hahmo alkaa hajota lattian läpi ja sätkimään hallitsemattomasti. Mitään pelinkaatavaa bugia en kuitenkaan kokenut pelaamiseni aikana. Hahmoja pelissä on kuitenkin paljon, joten niiden seasta löytää varmasti oman suosikkinsa. Hahmot ovat kuitenkin tuttuun tapaan todella tönkköjä ja kaikilla on elottomat silmät. Tämä ei ole uusi seikka sarjan peleissä, mutta tämä vaikuttaa jo siltä ettei kehittäjät edes piittaa tästä ongelmasta. Pelistä on myös karsittu todella paljon asioita, kuten 2K Showcase. Tämä oli edellisessä osassa pelin harvoja hyviä puolia, mutta nyt sekin on poistettu pelistä. Peli näyttää hyvin tavanomaiselta, eikä ole mitenkään erikoisen näköinen. Musiikki taas on todella köyhää sillä pelissä on yhteensä vain 13 kappaletta. Toivoin parasta, kun Black Sabbathin Paranoid lähti soimaan, mutta se jäi pelin ainoaksi hyväksi kappaleeksi ja tuntuu kuin kaikki raha olisi uponnut pelkästään tähän yhteen kappaleeseen.

Yhteenveto

WWE 2K17 onnistuu olemaan kaikin puolin huonompi ja köyhempi edeltäjäänsä verrattuna. Pelistä on karsittu todella paljon asioita, kuten First Blood -ottelut ja 2K Showcase. Pelimuotoja ei ole hirveästi ja ainoa mitä jaksaa pelata on yksittäiset ottelut. MyCareer-pelimuoto on samanlainen, kuin edeltäjänsä, joten jos sen on jo kokenut ei tässä ole mitään uutta. WWE Universe on myös suhteellisen turha, mutta siitä voi irrota iloa lajin suurimmille faneille. Online on myös täysin rikki, eikä sitä pysty pelata todella jäätävän viiveensä takia. Bugeja piisaa yllin kyllin, peli ei näytä kummalliselta ja hahmot näyttävät todella hirveiltä. Todella pieni osa hahmoista näyttää edes hieman samannäköisiltä, kuin henkilöt joista ne on mallinnettu. Kappalelista on myös todella köyhä ja koostuu vain 13 eri kappaleesta. Mitä hyvää pelistä kuitenkin löytyisi? Ei mitään suoranaisesti, mutta kontrollit ovat ainoa asia mikä ei ole täysin rikki ja yksittäiset ottelut ovat oikeastaan ainoa huvin lähde. En voi suositella peliä oikeastaan kenellekään sillä pelistä on karsittu kaikki edes hiukkasen hyvältä maistuva pois. Vanhemmat versiotkin olisivat tässä tapauksessa parempi kuin tämän vuoden kyhäelmä. Toivon, että kaikki äänestäisivät lompakollaan sillä WWE 2K17 ei ole edes päivitys enää vaan riisuttu ja kierrätetty paketti edellisestä.

Kiitos 3HD:lle pelin arviokappaleesta.