Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Xenoblade Chronicles 3D

Xenoblade Chronicles 3D on toimintaroolipeli ja se on alunperin Monolith Softin kehittämä ja Nintendo julkaisema peli New Nintendo 3DS:lle. Peli on porttaus vuonna 2011 julkaistusta Wii versiosta ja porttauksen teki Monster Games.

I have the power

Pelin päähahmona toimii mies nimeltä Shulk, joka tutkii miekan nimeltä Monado, voimaa ja käyttötarkoitusta. Pelin edetessä Shulk tapaa monia uusia hahmoja, joiden kanssa hän jatkaa seikkailuaan. Pelin tarinasta en hirveämmin kerro, koska se voisi vaikuttaa hyvin monimutkaiselta ilman visuaalista apua, mutta alussa kerrotaan, että koko maailma oli vain merta ja kaksi titaania tappeli innokkaasti ja tappelun päätyttyä, ikuisuuksien jälkeen maailma alkoi tulla henkiin ja sitä kautta maailma luotiin. Samalla maailmaan tuli robotin tapaisia vihollisia nimeltä Mechon. Tämän jälkeen ihmiskunta puolustautui näitä Mechooneita vastaan ja lopulta voittivat taistelun Monadon avulla.

Pelissä käytetään reaaliaikaista toiminta painotteista taistelusysteemiä, joka tarkoittaa sitä, että taistelussa saa liikkua vapaasti ja hahmo iskee aina tietyn ajan välein ja samalla voi tehdä joitain erikoisiskuja. Taistelu systeemi toimii oikein sulavasti ja on hyvin helppokäyttöinen. Sitä on kuitenkin vaikea verrata mihinkään muiden pelien taistelusysteemeihin, mutta se on mahdollisesti lähimpänä erilaisten MMORPG pelien taistelusysteemiä. Taisteluiden jälkeen saa tuttuun tapaan kokemusta, joiden avulla hahmo kehittyy ja oppii uusia erikoisiskuja, joita peli kutsuu nimellä Arts. Kontrollit pelissä toimii hyvin ja New Nintendo 3DS:n uusia ZL-, ZR- ja C-stick näppäimiä voi helposti käyttää vaikka olisin toivonut, että kontrolleja voisi muuttaa, mutta valitettavasti tämä ei ole mahdollista. C-stickin avulla voi helposti ohjata kameraa, mutta ZL- ja ZR-näppäimet ovat aivan turhia. Toisesta pääsee karttaan ja toisesta voi hienosäätää kameraa ja nämä olisi voinut mielestäni sijoittaa Start ja Select näppäimille, koska ne ovat täysin käyttämättömiä. Pelissä voi myös käyttää Shulk-Amiiboa ja StreetPassia, joiden avulla saa tokeneita, joita voi käyttää saadakseen erilaisia kappaleita tai malleja. Play Coinseja voi myös vaihtaa tokeneiksi.

Hei hei mitä kuuluu

Pelissä on monenlaisia hahmoja, joita tapaa maailmalla. Jokaisen hahmon kanssa, ketkä liittyvät mukaan seikkailuun, voi puhua niitä näitä ja samalla syventää tunnesidettä heidän kanssaan. Tätä systeemiä kutsutaan pelissä nimellä “Heart-to-Heart”. Nämä ovat kahdenkeskeisiä keskusteluja ja niillä parannetaan hahmojen välisiä tunnesiteitä. Mitä parempi tunneside hahmojen välillä on sitä paremmin he pärjäävät taisteluissa.

Musiikki pelissä on hienoa, vaikka mikään kappale ei varsinaisesti jää mieleen, mutta peliä on mukava pelata näinkin hienoilla kappaleilla ja kappaleista pääsee mukavasti fantasiamaailman fiilikseen. Peliä ei kuitenkaan ole graafisesti remasteroitu, joten peli on hyvin paljon Wii-version näköinen. 3D-ominaisuus pelissä ei ole missään nimessä huonosti tehty, mutta se vaikuttaa pakotetulta. Seikkaillessa maailmassa ruudulle voi tulla monia pop-uppeja, jotka alkavat häiritä, jos 3D-ominaisuus on päällä, joten itse otin sen pois suosiolla. Muistakaa myös, että peli ei toimi tavallisella 3DS:llä vaan ainoastaan New 3DS:llä.

Pelin maailma on hyvin suuri ja siinä riittää tutkimista ja tietääkseni maailma on suurin mitä on koskaan käsikonsoleilla nähty. Pelissä riittää pelattavaa ja tutkittavaa sadoiksi tunneiksi, joten rahoilleen ainakin saa vastinetta.

Yhteenveto

Xenoblade Chronicles 3D on onnistunut porttaus pelin Wii versiosta ja peliä on melkein yhtä hauska pelata kuin Wiilläkin, riippuen toki tykkääkö pelata enemmän käsi- vai kotikonsoleilla. Musiikit ovat hyvin hienoja ja onnistuneita, mutta pelin ulkonäköä en voi hirveästi kritisoida ottaen huomioon, että peli on alunperin julkaistu Wiillä. Xenoblade Chronicles jäi harmillisesti hieman varjoon ja on nykyään hieman harvinaisempi peli Wiillä, mutta tämä korjaantui, kun peli julkaistiin vihdoin uusiksi ja nyt peliä pääsee pelaamaan nekin, jotka eivät aikaisemmin pystyneet. Itse en ainakaan huomannut mitään erilaisuuksia versioiden välillä, joten kummatkin versiot ovat pitkälti identtisiä toistensa kanssa. Valitettavasti minulla ei ole hirveästi sanottavaa pelistä, mutta se varmasti tyydyttää monet JRPG-genren innokkaat pelaajat laajalla maailmalla, toimivalla taistelusysteemillä ja hauskalla pelattavuudella. Suosittelen tätä peliä niille, jotka eivät arastele pitkiä pelejä, haluavat rahoilleen vastinetta ja pitävät JRPG-genren peleistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arvio kappaleesta.