Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Yakuza Kiwami 2

Yakuza-pelisarjan toinen osa sai myös uuden ilmeen Yakuza Kiwami 2:ssa. Kazuma Kiryu pääsee jälleen näyttämään rettelöitsijöille kaapin paikan, mutta tällä kertaa uudella pelimoottorilla, jota käytettiin myös Yakuza 6:ssa. Pystyykö Yakuza Kiwami 2:n uusi ilme ja lisäsisältö kuitenkaan herättämään kiinnostusta vai olisiko jo aika antaa Yakuza-sarjan vaipua menneisyyteen?

Sodan liekki

Vuosi on kulunut edellisen pelin tapahtumista ja Kazuma Kiryu joutuu palaamaan Kamurochoon yhden tärkeän henkilön murhan takia. Hänen täytyy jättää Haruka turvaan ja lähteä estämään sodan syttymistä Tojo ja Omi klaanien välillä. Matkallaan Kazuma tapaa monia uusia ja vanhoja tuttavia, kuin myös vihollisia. Yakuza Kiwami 2:n tarina on hyvin tehty, jaksotuksen ja tarinankerronnan osalta. Mielenkiintoiset hahmot lisäävät myös paljon tarinaan. Pelistä löytyy myös kohtauksia, joita on venytetty aivan liian paljon, mutta onneksi näitä on suhteellisen harvassa. Vaikka tarina on vankka, niin se ei pärjää ensimmäisen osan tarinalle, mutta tämä johtuu hyvin paljon tarinan teemasta. Tarinaa on joka tapauksessa mukava seurata.

Kamurochon keisari

Pelissä seikkaillaan Tokiossa ja Osakassa ja molemmissa on omat aktiviteettinsä ja sivutehtävänsä. Pelissä juostaan perinteisesti paikkojen välillä suorittaen päätehtäviä ja taistellen gangstereita ja muita riitapukareita vastaan. Tuttuun Yakuza-tapaan sivutehtäviä löytyy runsaasti ja niiden löytäminen ei tuota pulaa. Juostessa sivutehtäviä tulee vastaan yllin kyllin, mutta ne näkyvät myös selvästi kartalla. Kaikkiin taloihin ja kauppoihin voi myös kävellä ilman minkäänlaisia latausruutuja, mikä on tervetullut lisäys Yakuza Kiwami 2:n verrattuna, mutta sama on jo nähty Yakuza 6:ssa. Aktiviteettejä on jälleen monenlaisia ja niitä on aina Mahjongista, Cabaret Clubin manageroimiseen. Pelistä löytyy useita minipelejä, jotka voisivat olla aivan omia pelejään, kuten Cabaret Clubin managerointi. Näissä suuremmissa minipeleissä annetaan todella paljon erilaisia sääntöjä ja ohjeita ja joskus tuntuu, että lyhyen ajan sisällä saa aivan liikaa informaatiota. Onneksi nämä pelit ovat todella yksinkertaisia, joten ne oppivat nopeasti, vaikka ohjeita ei jaksaisikaan lukea sen tarkemmin. Pelkästään näiden kanssa kuluu helposti kymmeniä tunteja. Mahjong vie kuitenkin aina voiton, sillä siihen jää helposti koukkuun.

Taistelut muistuttavat hyvin paljon Yakuza 6:n taisteluja ja ne ovat tehty hyvin cinemaattisesti ja tapahtuvat ilman sen ihmeempiä latausruutuja. Viholliset saattavat lentää välillä yllättävän pitkiä matkoja, mutta tämä ei onneksi tuota minkäänlaisia ongelmia. Sinulla on käytössäsi perus lyöntien ja potkujen lisäksi Heat toimintoja, joilla voit tehdä viholliseen paljon vahinkoa. Käytössäsi on myös Extreme Heat muoto, jossa muutut paljon voimakkaammaksi, mutta tämä täytyy avata sivutehtävän avulla. Nämä vievät kuitenkin Heat-mittaria, jota saat lisää erilaisten esineiden avulla ja aiheuttamalla vahinkoa. Voit myös kehittää taistelu- tai muita taitojasi kokemuspisteiden avulla. Sinulla ei ole vain yhdenlaisia vaan viidenlaisia kokemuspisteitä. Näillä voit ostaa erilaisia taitoja ja niitä saat taistelemalla, esineistä, sivutehtävistä, aktiviteeteista tai syömällä.

Ja vielä kerran Majima

Majima saa myös mahdollisuuden loistaa, sillä peliin on lisätty Majiman-tarinapelimuoto. Tässä pelimuodossa pääsee pelaamaan tietenkin Goro Majimalla ja tarina sijoittuu ensimmäisen ja toisen pelin väliin. Tästä pelimuodosta en aio hirveästi kertoa tarinan takia, mutta Majimalla on tietenkin omat liikkeensä ja metkunsa. Tämä pelimuoto avautuu, kun etenee pääpelimuodossa. Pelin kontrollit toimivat hyvin ja Yakuza 6:n lukittautumisongelma on korjattu. Aktiviteettien ja minipelien kontrollit toimivat myös todella hyvin, vaikka ne eivät ole kovinkaan monimutkaisia. Peli myös näyttää hyvältä ja pyörii ilman ongelmia. Musiikki on myös todella hyvän kuuloista, vaikkei pärjääkään Yakuza Kiwamin musiikeille. Ääninäyttely on myös tuttuun tapaan todella hyvin tehty ja pelistä löytyy paljon tuttuja ääninäyttelijöitä, mikäli on pelannut pelejä japaninkielisenä.

Yhteenveto

Yakuza Kiwami 2 voittaa edellisen osan kaikissa osa-alueissa, paitsi tarinassa. Tarinassa on muuten todella hyvin toteutettu, mutta edellisen osan tarinaa on vaikea voittaa teemansa ja toimituksensa takia. Pelistä löytyy kuitenkin todella paljon tekemistä sivutehtävien ja aktiviteettien ansiosta ja suuremmat minipelit jaksavat innostaa pidemmänkin aikaa. Taistelusysteemi on todella hyvin tehty ja se on toteutettu todella sulavasti. Cinemaattisuus on myös taisteluissa todella nautittavaa. Kontrollit toimivat hyvin niin seikkaillessa kuin aktiviteeteissa. Majiman oma tarinapelimuoto on myös todella hauska ja kaivattu lisä. Maailma näyttää todella hienolta ja musiikki on mukavaa kuunneltavaa. Ääninäyttely on myös todella laadukasta, mikä on tuttua Yakuza-sarjassa. Suosittelen peliä kaikille niille, jotka jäivät janoamaan lisää Yakuza Kiwamin jälkeen, sillä tästä sitä löytyy. Peli kertoo ensimmäisen osan tapahtumat hyvin, mutta aina kannattaa kokea peli itse, joten suosittelen pelaamaan vähintään ensimmäisen osan ennen tätä peliä. Yakuza 0 kannattaa myös pelata ennen ensimmäistä osaa, mutta se ei ole pakollista Kiwami 2:n kannalta.

Kiitos Koch Media Nordicille pelin arviokappaleesta.