Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Yoshi's Woolly World

Yoshis Woolly World on täysin villasta kudottu tasohyppelypeli Wii U:lle ja sen on kehittänyt Good-Feel ja julkaissut Nintendo. Onko dinosauruksemme Yoshi päässyt taas uuteen ja hauskaan peliin vai esiintyykö hän vain kömpelösti kopioidussa teoksessa?

Tarina alkaa, kun ilkeä noita Kamek kidnappaa kaikki Yoshit ja muuttaa heidät lankakeriksi ja ripottelee pitkin poikin maailmaa. Sinun tehtäväsi on tottakai pysäyttää Kamek ja pelastaa ystäväsi pulasta.

Pehmeää villaa

Kaikki pelissä on tehty eri värisistä villoista ja kaikki käyttäytyy sen tavoin. Tämä graafinen tyyli tuo pelille hyvin hauskan ja värikkään olemuksen. Tämän avulla peli saa myös hieman lapsellisen ja helposti lähestyttävän olemuksen. Musiikki on myös hyvin mukavan ja hauskan kuuloista, eikä se käy hermon päälle ollenkaan. Pelistä löytyy myös laaja valikoima erilaisen kuuloisia kappaleita.

Maailmoissa on mukavasti vaihtelua ja ne ovat kaikki tarpeeksi erilaisia. Jokaiseen maailmaan sisältyy välivastus neljännessä kentässä ja kunnon vastus viimeisessä kentässä. Jokaisessa maailmassa on kahdeksan kenttää ja kaikki kentät on myös mukavan pituisia ja pituutta saa lisää, jos haluaa kerätä kaikki tavarat.

Peliä voi pelata oikeastaa millä tahansa haluamallaan ohjaimella ja kahden pelaajan voimin. Kahdestaan pelaaminen tuo peliin paljon lisää hauskuutta, riippuen toki seurasta, mutta se myös helpottaa peliä suunnattomasti. Pelistä löytyy myös kaksi eri pelimuotoa: Classic ja Mellow. Classic on tavallinen pelimuoto, jossa pelataan pelin tarkoittamalla tavalla kenttiä läpi. Mellow muodossa taas Yoshi saa siivet käyttöönsä ja voi liitää kentät läpi hujauksessa. Mellow muoto helpottaa peliä aivan liikaa, mutta se on hyvä uusille pelaajille, jos ei esimerkiksi pääse jotain kohtaa läpi voi aktivoida tämän muodon. Pelimuotoja voi vaihtaa koska vain. Elämien perässä ei myöskään tarvitse juosta, koska niitä ei ole ollenkaan ja jos kuolee niin voi jatkaa viimeisimmästä jatkopaikasta.

Peli toimii tavallisen tasohyppelypelin tavoin ja munien sijasta pelissä voi heitellä lankakeriä, joita saa tietynlaisista laatikoista tai nielaisemalla vihollisia. Peli on samantapainen kuin kaikki muut Yoshi-sarjan pelit. Pelistä löytyy myös hurjasti kerättävää. Jokaisessa kentässä on viisi lankakerää ja auringonkukkaa ja 20 tarraa kerättävänä. Jos kerää kaikki lankakerät kentästä, niin saa uudenlaisen Yoshin pelattavakseen. Kentistä kerättävällä valuutalla voi myös ostaa kenttiä helpottavia merkkejä, mutta niitä voi ostaa vain yhden per kenttä. Merkkejä löytyy monenlaisia esimerkiksi rotkoihin tippumisesta ei kuole tai näkee kaikki salaisuudet kentästä. Auringonkukkia keräillessä kentän loppuun ilmestyy tavallaan onnenpyörä, jossa on niin monta auringonkukkaan kuin on keräillyt. Jos onnistuu saamaan sellaisen, pääsee erilliseen bonus kenttään, josta voi haalia itselleen lisää jalokiviä.

Yhteenveto

Yoshis Woolly World on hyvin hauska ja mukaansatempaava peli, joka näyttää värikkäältä ja kotoisalta ja kuulostaa miellyttävältä. Vaikka peli onkin hyvin helppo eikä haastetta ole nimeksikään, niin peli ei kuitenkaan ole missään tapauksessa liian helppo ja sitä on mukava pelata aina kenttä kerrallaa. Peliä voi myös pelata kaverin kanssa, joka takaa ettei kaverin tarvitse tylsistyä katsellessaan vierestä. Suosittelen peliä niin nuorille kuin vanhemmillekin pelaajille, ketkä vain tykkäävät tasohyppely peleistä. On mukava päästä taas pitkästä aikaa kokemaan uusi ja erilainen Yoshi-peli.